Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Stijn Deelen nieuwe voorzitter Vereniging Nederlandse Brouwers

Geplaatst op maandag 16 september 2019

Op 1 september 2019 heeft Stijn Deelen de voorzittershamer overgenomen van Tjapko Poppens, die na bijna 6 jaar niet beschikbaar was voor een nieuwe termijn als voorzitter van Nederlandse Brouwers. Gedurende zijn voorzitterschap heeft Tjapko Poppens een belangrijke rol gespeeld in de omslag van de vereniging naar een moderne belangenbehartiger. De nieuwe voorzitter Stijn Deelen is geen onbekende in de bierwereld.

Met oog voor het veranderende speelveld heeft Poppens zijn stempel gedrukt op het lange termijn beleid van de vereniging en een verbindende rol gespeeld. Niet alleen tussen de leden, maar ook met partijen buiten de vereniging. Poppens kijkt met plezier terug op zijn voorzitterschap: “Met veel plezier heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor de brouwers. De biersector bloeit, vernieuwt volop en bewijst midden in de samenleving te staan en haar verantwoordelijkheid te nemen, zoals bijvoorbeeld in het preventieakkoord. Voor mij een mooi moment om het voorzitterschap over te dragen aan mijn opvolger.”

Stijn Deelen is geen onbekende in de bierwereld. Hij is werkzaam geweest bij AB-InBev onder andere als Retail Sales Director Nederland. Daarna is hij CEO geweest van United Dutch Breweries, een internationale leverancier van biermerken. Momenteel is hij directeur/eigenaar van BBE van waaruit hij betrokken is als adviseur, investeerder en toezichthouder in de drankenmarkt. Stijn Deelen is verheugd met zijn nieuwe rol als voorzitter: “De biermarkt is een prachtige markt die volop in beweging is en dat zal blijven. Nederlandse Brouwers is de belangrijkste vertegenwoordiger van de sector en een belangrijke promotor van verantwoord genieten van de mooie variëteit aan bier die we in Nederland kennen. Ik wil vanuit mijn kennis en ervaring bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biersector als verantwoorde, ondernemende en innovatieve sector.”