Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

StiBON Bieropleidingen presenteert masterclass Amerikaanse Bierstijlen

Geplaatst op maandag 28 mei 2018

Speciaal voor de Week van het Nederlandse Bier organiseert Bieropleider StiBON een nieuwe masterclass, dit keer in samenwerking met het Cicerone Certification Program uit de VS. StiBON is opgericht als Stichting Bieropleidingen Nederland in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd.

Aanmelden
Master Cicerone® Pat Fahy, content director van het Cicerone Certification Program staat stil bij ‘Amerikaanse bierstijlen die Nederlandse brouwers inspireren’. De Masterclass vindt plaats op 31 mei van 18:30 tot 20:30 aan de TU Delft. De masterclass is een unieke kans om meer te leren over de ontwikkelingen in Amerika en het Ciceron certificeringssysteem. De masterclass is gratis voor leden van het StiBON Alumninetwerk, StiBA. Niet leden betalen € 20. Aanmelden kan via https://5afeb4345b14317893.momice.events/

Opleiding tot bierbrouwer
“Masterclasses als deze passen naadloos bij onze doelstelling om de Nederlandse biercultuur steeds verder ontwikkelen en stimuleren”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON. Het reguliere opleidingsprogramma bestaat uit opleidingen tot Bierambassadeur niveau 1 en 2, en een afsluitende opleiding tot internationaal erkend Doemens Diplom Biersommelier. In samenwerking met Lentiz onderwijsgroep organiseert StiBON Bieropleidingen ook een opleiding Bierbrouwer op MBO4 niveau.