Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Stemmen voor Bierista Bier Top 100

Geplaatst op woensdag 7 december 2022

Wat is het lekkerste bier van 2022? Die vraag wordt op vrijdag 23 december beantwoord als de Bierista Top 100 bekend wordt gemaakt. Vanaf nu kunnen alle bierdrinkers hun tien favoriete bieren doorgeven. Al deze stemlijstjes monden net voor Kerst uit in de lijst der lijsten voor elke bierdrinker: De Bierista Bier Top 100.

Alle bierliefhebbers kunnen vanaf nu op Bierista.nl stemmen op hun favoriete bieren. “Iedereen kan een top 10 invullen van de lekkerste bieren die hij of zij in 2022 heeft gedronken. Er kan gestemd worden op meer dan 10.000 verschillende bieren. Al die stemmen leiden uiteindelijk tot de Bierista Bier Top 100 over 2022”, aldus Alain Schepers van Bierista.nl.

Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat Bierista deze verkiezing organiseert. “Het aantal stemmers is tot nu toe elk jaar gegroeid. De verwachting is dat we dit jaar opnieuw records gaan breken. We hebben de stembus op vrijdag 2 december geopend en vanaf dat moment wordt er al flink gestemd.”

Bohemian Rhapsody

Zoals de Bohemian Rhapsody van Queen jaar na jaar op 1 staat in de Top 2000, zo stond Hertog Jan Grand Prestige twee jaar achtereen op de hoogste trede van het podium. “Dit kroonjuweel van Hertog Jan is ook dit jaar de gedoodverfde favoriet. Tripel Karmeliet en Westvleteren 12 scoorden ook hoog net als de trappistenbieren van LaTrappe. Ook bieren van Nederlandse craft bierbrouwers zoals Uiltje Brewing Company, vandeStreek bier en Moersleutel krijgen elk jaar meer stemmen.” Alle bierliefhebbers kunnen hun top 10 favoriete bieren doorgeven op Bierista.nl. Mensen die nog geen account op Bierista hebben, kunnen deze gratis en vrijblijvend aanmaken. Op de accountpagina kan vervolgens de top 10 worden samengesteld. Nummer 1 krijgt tien punten, nummer 2 negen punten, enzovoorts. Stemmen kan tot en met woensdag 21 december. De Bierista Bier Top 100 2022 wordt vrijdag 23 december officieel bekendgemaakt.

Bierista.nl is de grootste biercommunity van ons land. Het bedrijf is gespecialiseerd in online bieropleidingen voor particulieren, professionals en studenten. Iedereen die het Bierista Bierdiploma heeft behaald is officieel Bierista en geldt als een bierdeskundige, die liefhebbers kan gidsen in hun avonturen in de bierjungle.