Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Stadsbrouwerij De Koninck decor 2e editie brouwexpo Beer Experience Antwerpen

Geplaatst op vrijdag 2 februari 2024

Of je nu een professionele, craft-, micro- of thuisbrouwer bent of een bierliefhebber, gepassioneerd door hoe je bier maakt; zet dan maandag 26 februari met stip in je agenda! Dan is Stadsbrouwerij De Koninck voor één dag de uitvalsbasis voor de 2e editie van BEER EXPERIENCE. Tijdens deze brouwexpo leer je alles over het proces van bier maken. Je ontmoet er leveranciers van materialen en ingrediënten, je kan er inspirerende lezingen en workshops bijwonen en bovenal kan je er ook enkele bijzondere bieren proeven (www.beerexperience.be).

De afgelopen jaren groeide het aantal microbrouwerijen fors. Ook het aantal hobbybrouwers die thuis aan de slag gingen met het creëren van hun eigen bier, kende een aanzienlijke groei. En hoewel iedereen met een basispakket thuis aan de slag kan, vraagt de ontwikkeling van een bier toch best wat kennis. En die kan je opdoen tijdens de Beer Experience. Ook professionele brouwers die hun expertise willen aanscherpen kunnen er terecht.

Als bezoeker aan de brouwbeurs kan je er kennismaken met meer dan 50 exposanten uit binnen- en buitenland, kan je er lezingen bijwonen over thema’s als brouwtechnologieën en de nodige ingrediënten, marketing en sales of trends en innovaties. Er is zelfs een inspirerende lezing gepland over het belang van biertourisme i.s.m. Toerisme Vlaanderen. Wie helemaal de smaak te pakken heeft en zich wil omscholen tot semiprofessionele brouwer kan er zich meteen inschrijven aan KU Leuven die er zijn postgraduaat Brewing & Malting Sciences voorstelt.

Stadsbrouwerij De Koninck zet zijn hele complex ter beschikking van de beurs. Van de binnenkoer en de publieke ruimtes, tot de bar en het belevingscentrum dat voor één dag onderdeel wordt van Beer Experience. Geen brouwexpo is volledig zonder dat je er ook enkele van de meest bijzondere als de meest populaire bieren kan proeven. Niet in het minste die van brouwerij de Koninck en Duvel-Moortgat zelf, de gastheren van het event. De organisatie is in handen van BeComev onder leiding van Luc De Raedemaker, auteur van heel wat artikels en boeken over bier en jurylid op nationaal en internationaal gerenommeerde bierfestivals en wedstrijden.

PRAKTISCH

Beer Experience Antwerp
Maandag 26 februari 2024

Stadsbrouwerij De Koninck, Mecheksesteenweg 291, 2018 Antwerpen

Info en tickets www.beerexperience.be