Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

St.Bernardus lanceert limited edition 75 jaar-bier

Geplaatst op maandag 9 mei 2022

Vorig jaar lanceerde Brouwerij St.Bernardus naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de brouwerij nog het boek ‘Het verhaal van een abdijbier dat er eigenlijk geen is’. Ondertussen zijn we ruim een jaar verder en vindt de brouwerij de tijd rijp om een éénmalig, limited edition ‘75 years anniversary beer’ vrij te geven, een feestelijk ‘tripel style’ verjaardagsbier in gelimiteerde oplage van 11.000 flessen.

St.Bernardus ‘75 years anniversary’ is het sluitstuk van de 75ste verjaardag van de brouwerij. Om die verjaardag luister bij te zetten, creëerden de brouwers een feestelijk ‘tripel style’ verjaardagsbier. Het bier verschijnt in uiterst gelimiteerde oplagevan 11.000 flessen en is enkel verkrijgbaar in 75cl. Iedere fles werd trouwens voorzien van een uniek, eigen nummer! Een volgouden bier met een weelderige maar elegante schuimkraag.

Eigenschappen

Kleur: Blond
Type: Tripel
Alcohol: 8,7%
Plato: 18,7
Schenktemperatuur: 4-8°
Kleur (EBC): 16
Bitterheid (EBU): 30
Houdbaarheid: 2 jaar
Verpakking: Fles 75cl

Karakter, smaak, aroma’s

’75 years anniversary’ kenmerkt ongetwijfeld de typische St.Bernardus signatuur: het heerlijke grondwater van Watou zorgt voor een zalige zilte toets, de kwaliteitsvolle mouten brengen een aangename volmondigheid met impressies van zachte kandij en nougat en dankzij de unieke gist bevat het aroma de frisse fruitigheid van boomvruchten als banaan, rode appel en peer. De gebalanceerde afdronk wordt mooi aangevuld met de geraffineerde bitterheid van de hop.

Culinair

Dit feestelijk verjaardagsbier smaakt heerlijk bij salades met zeevruchten, hartige gerechten met gegrild vlees of bij een groenterijk stoofpotje van gevogelte. Een aperitief of digestief, vergezeld van een stukje St.Bernardus kaas, is natuurlijk ook niet te versmaden!