Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Sportzot omringt zich met gepassioneerde topatleten die ‘zot zijn van hun sport’

Geplaatst op donderdag 27 juni 2019

Precies één jaar na de lancering van SPORTZOT, is Brouwerij De Halve Maan verheugd om zijn nieuw en veelbelovend project voor te stellen aan het publiek. Voortaan zal het alcoholvrije merk zich ten volle toeleggen op de ondersteuning van topatleten, van disciplines die vaak te weinig luister krijgen bij media en sponsors. In verschillende fases zal De Halve Maan zijn SPORTZOT-team uitbreiden, met één voor één gepassioneerde atleten die ‘zot zijn van hun sport’.

De Halve Maan blikt meer dan tevreden terug op het positieve onthaal van zijn alcoholvrije speciaalbier. SPORTZOT is snel uitgegroeid tot een vaste waarde in het alcoholvrije segment. Het onderscheidt zich door haar specifieke en hoppige biersmaak, als een kwalitatief en smaakvol alcoholvrij alternatief. Met ‘Brugse Zot’ legde de brouwerij al langer de link naar de sportwereld, door grote en kleinere sportevents te sponsoren. Brouwerij De Halve Maan zal voortaan met SPORTZOT investeren in veelbelovende getalenteerde topatleten die ZOT VAN SPORT zijn. Xavier Vanneste: “We willen met het merk een duidelijk positief standpunt innemen en de link met de sportwereld bestendigen, door veelbelovende sporters/atleten die zich ten volle gepassioneerd inzetten voor hun sport en trainen voor een kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokyo, te gaan steunen in hun intensief traject. Achter de schermen wordt zwaar gewerkt om een medaille te behalen. Vooral topatleten van disciplines ‘onder de radar’ beschikken niet altijd over de nodige middelen om op comfortabele manier hun doel te bereiken. Daarin hopen we met SPORTZOT een verschil te kunnen maken.” De steun bestaat enerzijds uit een financiële en logistieke tegemoetkoming, anderzijds uit de financiering van professionele film- en fotoproducties om de atleten hun passie voor sport met de wereld te laten delen. SPORTZOT wenst zo ook de marktwaarde van de atleten te verhogen.

In deze eerste fase van het project gaat de Sportzot-campagne van start met enkele klinkende Belgische namen:

KOEN NAERT – Marathonatleet & SPORTZOT

“Het is fijn dat een bedrijf atleten, buiten de sportgrenzen heen, in hun Olympische weg durft te ondersteunen. Hopelijk opent dit ook deuren voor ons allemaal, dat dergelijke projecten echt kunnen slagen. Dat het bedrijf uit West-Vlaanderen, en dan nog uit het Brugse, maakt het extra speciaal voor mij. Brouwerij De Halve Maan ondersteunt al heel wat leuke runningevents en investeert nu nogmaals in talent van eigen bodem. Dit kunnen we alleen maar toejuichen! Op deze manier kunnen we gericht toewerken naar onze grote droom, de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar!”

PIETER TIMMERS – Zwemmer & SPORTZOT

“Een Brugse Zot drinken: het zal voor na mijn zwemcarrière zijn vrees ik. Alcohol drink ik zelden of nooit, ik hou het doorgaans bij plat water en ongewild af en toe ook een geut chloorwater. Ik ben dan ook ontzettend verheugd dat De Halve Maan met Sportzot occasionele en niet-occasionele alcoholonthouders en bijvoorbeeld topsporters laat mee genieten van een biertje. En wàt voor één! Schol!”

DIRK VAN TICHELT – Judoka & SPORTZOT

“Met Sportzot kan ik genieten zonder mij schuldig te voelen. Beter alternatief dan frisdrank!”

NIELS VAN ZANDWEGHE en TIM BRYS – Duo roeiteam & SPORTZOTTEN

“De Halve Maan en wij als topsporters delen een zelfde passie: streven naar het beste resultaat en toch genieten van het proces ernaartoe. Sportzot maakt het mogelijk om te genieten van een goed Belgisch bier, ondanks de discipline die als topsporter vereist wordt.”

De Halve Maan is zeer tevreden dat het enthousiasme groot is in de sportwereld om zich te verbinden aan de SPORTZOT. Ondertussen zijn verschillende gesprekken lopende om na de zomer het SPORTZOT-team uit te breiden met extra atleten, dit keer ook dames en atleten van minder bekende sporten.