Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Speciale carnavalsdirectie neemt leiding over bij Royal Swinkels Family Brewers

Geplaatst op vrijdag 21 februari 2020

Tijdens carnaval draagt de burgemeester traditiegetrouw de macht over aan de prins, zo vond er ook bij Swinkels Family Brewers een machtswissel plaats. Vanavond werd tijdens een ceremoniële overdacht op het hoofdkantoor de macht overgedragen aan een speciale carnavalsdirectie, bestaande uit Noud, Tijn, Lambert en Broos Swinkels. Zij neemt de zaken waar gedurende deze bijzondere, maar drukke dagen. Met deze tijdelijke wissel laat het Lieshoutse familiebedrijf als geen ander haar Brabantse roots zien.

Overdracht in stijl gevierd
De overdracht was een groot succes, waarbij samen met familie, medewerkers en relaties deze bijzondere directiewissel in stijl werd gevierd. CEO Peer Swinkels droeg de symbolische sleutel, de bieropener die we al eerder zagen in de commercial ‘Zo. Al 7 generaties’, over aan de enthousiaste carnavalsdirectie. De wissel leidde dit jaar tot een bijzonder voorrecht. Door deelname van Broos Swinkels, de huidige Prins Briek XLVII der Keiebijters in Keiestad (Helmond), is nu niet alleen Swinkels Family Brewers, maar ook de carnavalsdirectie van 2020 koninklijk.

Zo nu eerst een…
Na het officiële moment kwamen diverse carnavalsverenigingen de carnavalsdirectie feliciteren, waaronder natuurlijk de Keiebijters – de vereniging waar Broos Swinkels dit jaar de scepter zwaait. Daarnaast ontving de carnavalsdirectie een ‘Gouden nar’ uit handen van de Federatie Europese Narren. Een erkenning voor hun jarenlange verdiensten en promotie van het carnavalsfeest. Geheel passend bij het thema werden alle aanwezigen verrast met een optreden van zanger Irvine, die zijn nummer ‘Zo nu eerst een’, ten gehore bracht. De carnavalsstemming zat er goed in en er werd geproost op de familiebrouwerij en haar inspanningen gedurende carnaval. De carnavalsdirectie werd op deze wijze klaargestoomd voor hun bijzondere taak de aankomende dagen.

Feest der feesten
Peer Swinkels, CEO bij Royal Swinkels Family Brewers: “Ik ben ontzettend trots op alle hardwerkende collega’s die zich jaar na jaar inzetten voor onze mooie brouwerij en zorgen dat, ook tijdens het feest der feesten, overal voldoende voorraad van onze bieren is. Zonder het harde werk van onze chauffeurs, medewerkers in het distributiecentrum, accountmanagers en evenemententeam zou carnaval er compleet anders uitzien. Als Brabants bedrijf in hart en nieren zetten we ons, samen met carnavalvierend Nederland, weer in voor het mooiste feest van het jaar. De feestelijke overdracht aan de carnavalsdirectie was een bijzonder moment en ik heb er alle vertrouwen in dat zij het bedrijf gedurende de feestweek op bevlogen en vrolijke wijze zullen leiden.”