Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Smaakzoektocht leidt tot Drifting Daisy Belgian I.P.A. van Circus Maximus

Geplaatst op vrijdag 2 september 2022

Na een zoektocht naar nieuwe smaken en de perfecte doordrinker presenteert Maximus Brouwerij uit Utrecht de tweede versie van haar Drifting Daisy als een Belgian I.P.A. (6%) in de Circus Maximus reeks. In samenwerking het Hollands Hophuis en geïnspireerd op Belgische bierstijlen zijn drie soorten Sloveense hop geselecteerd die voor harmonie zorgen: Aurora, Bobek en Cardinal. Drifting Daisy is daarmee een zuivere en droge Belgian I.P.A. met een lichte kruidigheid.

Deze Belgian I.P.A.-stijl is geinspireerd op Amerikaanse en dubbel IPA-stijlen, maar net even anders omdat de belangrijkste gist van Belgische oorsprong is. Je proeft, naast bloemige en hoppige tonen, een pepertje en bovenal heerlijke frisheid!

In de Circus Maximus-reeks krijgen bestaande bierstijlen extra magie in smaak, uitstraling en artwork mee. De serie is geïnspireerd op de missie van Maximus om mensen samen te brengen, zichzelf te laten zijn en een nieuw bieruniversum te ontdekken. Drifting Daisy Belgian I.P.A. is verkrijgbaar op blik (33cl).