Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Siphon Brewing verkozen tot beste nieuwe brouwerij van België

Geplaatst op zaterdag 3 februari 2018

De Damse brouwerij Siphon Brewing werd verkozen tot de beste nieuwe brouwerij in België op de Ratebeer awards 2018. Deze verkiezing vond plaats op 30 januari in Portland, Oregon, in de Verenigde Staten. De awards, dit jaar al voor de 16de maal uitgereikt, erkennen de beste bieren, de beste brouwers en de beste bierhandels en cafés wereldwijd, gebaseerd op de recensies van ervaren bierkenners op de Ratebeer site.

Old worlds meets new world
“Ook al hechten we niet zoveel belang aan awards”, zegt hoofdbrouwer en mede- oprichter Franklin Verdonck, “toch is het fijn te horen dat het harde werken gewaardeerd wordt.” De Damse brouwerij, opgericht in de zomer van 2016, is gehuisvest in een oude schapenstal naast het gelijknamige restaurant. De bieren van Siphon Brewing, waaronder een Saison (Blinker, 5,5% alc.), een IPA (Damme Nation, 7% alc.) en een Oesterstout (Cassandra, 7% alc.) worden soms wel omschreven als ‘old worlds meets new world’.

Cantillon en Bokkereyder
“Er staan heel wat fantastische brouwerijen op deze lijst,” zegt mede-oprichter en brouwer Breandán Kearney, oorspronkelijk afkomstig uit Ierland. “Het is geweldig om in een adem genoemd te worden met deze brouwerijen en mensen voor wie wij enorm veel respect hebben.” Samen met Siphon Brewing kregen ook de Brusselse geuze brouwerij Cantillon, en Bokkereyder, de Limburgse stekerij, een award voor respectievelijk Beste Belgische brouwerij en beste Belgisch bier (‘Framboos Noyaux’).