Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Ruim 30 ambachtelijke brouwerijen op 2e Vleteren Craft Beer Festival

Geplaatst op maandag 1 juli 2019

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli vindt in de gemeente Vleteren de tweede editie van het Vleteren Craft Beer Festival (VCBF) plaats. Bierliefhebbers uit heel Europa kondigden hun komst al aan. Met dit festival willen de organisatoren de aandacht vestigen op de uitzonderlijke kwaliteiten van echt ambachtelijk gebrouwen bieren. De VCBF-bezoekers zullen kunnen kiezen uit meer dan 150 bieren, geproduceerd door ambachtelijke brouwers en microbrouwerijen uit 10 landen.

Vleteren wordt niet zomaar omschreven als ‘hét bierdorp van Vlaanderen’. Deze kleine West-Vlaamse gemeente telt maar liefst drie brouwerijen: de legendarische Sint-Sixtus brouwerij in Westvleteren, de befaamde De Struise Brouwers in Oostvleteren en Brouwerij Deca in Woesten. Goed voor maar liefst één brouwerij per deelgemeente en 1000 inwoners. Zelfs in de Westhoek, met zijn lange brouwtradities, is dit een unicum.

De VCBF-bezoekers zullen kunnen kiezen uit meer dan 150 bieren, geproduceerd door ambachtelijke brouwers en microbrouwerijen uit 10 landen. Er zullen niet alleen brouwerijen zijn uit België en de buurlanden Nederland, Duitsland en Frankrijk, maar ook uit Estland, Italië, Portugal, Zwitserland, Polen en zelfs de Verenigde Staten. “De tweede editie van ons bierfestival belooft opnieuw een schot in de roos te worden”, zegt Bjorn Baron, voorzitter van organiserende bierproeversvereniging ‘The Beer Pilgrims’. “De vernieuwde site van zaal De Sceure zorgt op zijn minst voor dezelfde gezelligheid van twee jaar geleden. Daarnaast zullen ook lokale producten genuttigd kunnen worden bij diverse foodstands en -trucks, waarbij ook aan de vegetariërs en de vegans gedacht werd, en een barista zal zorgen voor verrukkelijke koffies. De innerlijke mens zal in ieder geval niets tekort komen.”

De entree is gratis. Er worden max. 1500 bezoekers tegelijk op de festivalsite toegelaten. Daarom is het aangeraden om vooraf via de website een festivalpakket te boeken.  Het Vleteren Craft Beer Festival wordt georganiseerd door de bierproeversvereniging ‘The Beer Pilgrims Vleteren’ in samenwerking met het gemeentebestuur van Vleteren en de Dienst Toerisme Vleteren.