Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Ronald van de Streek Bierman van het jaar 2021

Geplaatst op vrijdag 10 december 2021

Sinds 2017 maakt de redactie van Bier! magazine jaarlijks de Bier! Top 30 van mannen en vrouwen in de bierwereld die het afgelopen jaar een verschil maakten of anderszins opvielen. De nummer 1 van die Bier! Top 30 mag zich een jaar lang de Bierman/-vrouw van het jaar noemen. Half december verscheen de wintereditie van Bier! magazine en werd bekend dat de veelzijdige Ronald van de Streek van vandeStreek bier uit Utrecht Bierman van het jaar 2021 is geworden. Eerder al waren Charles Leclef (Het Anker – 2017), Peter Rouwen (Brouwerij Noordt – 2018), Rudi Ghequire (Rodenbach – 2019) en Jan Paul Rutten (Gulpener bierbrouwerij – 2020) Bierman van het Jaar.

De redactie roemde Ronald’s goede gevoel voor marketing en zijn continue pogingen om bier dichterbij de consument te brengen. Opvallend afgelopen jaar was de podcastserie Fuck Wijn, met als doel de consument te bereiken en op te voeden. Daarnaast is Ronald met zijn brouwende broer Sander al jaren succesvol aan het experimenteren met alcoholarm/-vrij bier. Hun alcoholvrije Playground IPA is al zo’n vijf jaar een succesnummer. Om meer redenen is Ronald van de Streek Bierman van het jaar geworden, maar dat lees je allemaal in de 53e editie van Bier! magazine, zoals ook de andere 29 biermensen in de Top 30.

Rond 10/11 december 2021 valt de 53e editie van Bier! magazine bij de trouwe abonnees op de mat. Ook is het winternummer weer verkrijgbaar in de webshop van www.biermagazine.nl en binnenkort ook in de losse verkoop in Nederland en België in de betere boekhandels en kiosken. In Bier! verder interessante reportages over Brouwerij Timmermans (B) en Brouwerij Egmond (NL). Daarnaast een reportage over de gloednieuwe microbrouwerij in de abdij van Grimbergen. En een uitgebreid interview met meesterbrouwer Gerard van den Broek die officieel met pensioen is bij de Hertog Jan Brouwerij, maar als nestorbrouwer nauw betrokken blijft. De reportage over de bierreis naar Kortrijk is even verrassend als smakelijk. Dit en nog veel meer in het 80 pagina’s dikke nummer van Bier! Nog geen abonnee? Word dat dan nu of bestel een exemplaar los op www.biermagazine.nl.