Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Rodenbach en Palm 3x op het podium van de Brussels Beer Challenge

Geplaatst op maandag 22 november 2021

Met twee gouden en een bronzen medaille wordt er geklonken in Roeselare en Steenhuffel. Eerder deze maand vielen beide brouwerijen op de European Beer Star 2021 in Neurenberg ook al in de prijzen, daar bekroonde de jury Rodenbach Vintage met goud, brons ging naar Palm. Op de Brussels Beer Challenge 2021 gaat het eremetaal naar Rodenbach Grand Cru (goud), Rodenbach Caractère Rouge (brons) en Steenbrugge Dubbel Bruin (goud).

Drie dagen lang proefde een panel van 75 internationaal gereputeerde bierkenners 1800 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, type en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Sven Stuer, General Manager Royal Swinkels Family Brewers België: “We zijn enorm trots dat de jury van de Brussels Beer Challenge ons drie awards heeft toegekend. Deze maand mochten we zomaar even vijf awards in ontvangst nemen, drie op de Brussels Beer Challenge en twee op de European Beer Star 2021. Deze internationale bekroningen zijn een bevestiging van het knappe werk van onze brouwersteams in onze twee Belgische brouwerijen te Roeselare en Steenhuffel, hun dagdagelijks streven naar perfectie wordt hiermee beloond. De awards staan symbool voor de uitmuntende kwaliteit van onze bieren, een erkenning die onze consumenten zeker waarderen.”

Rodenbach prijzenkampioen

Brouwerij Rodenbach werd op de Wereldtentoonstelling in Antwerpen in 1894 met Le Diplôme de Medaille D’Or voor het eerst gelauwerd. In 2019 werd de kaap van 100 awards overschreden. “Voortaan mogen we spreken over ‘probably the most awarded beer in the world’”, zo vertelde meester-brouwer Rudi Ghequire toen in HLN. Aan de wall of fame op de Brouwerij in Roeselare prijken vandaag zomaar even 147 awards, een echte waardering voor de brouwerij die dit jaar haar 200-jarig jubileum viert.