Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Programma: Utrechtse brouwers komen met 24-uur bier entertainment

Geplaatst op donderdag 28 januari 2021

Zaterdag 30 en zondag 31 januari van 12.00 tot 12.00 uur brengen de zes Utrechtse craft-brouwerijen, verenigd als Nu Utrechts Bier een 24-uur live gestreamde Biermarathon op Facebook vanuit het Werkspoorcafé in Utrecht. Tijdens deze marathon voor liefhebbers en geïnteresseerden verzorgen de verschillende brouwers een gevarieerd entertainment programma. 

Enkele highlights:
– Spelen met vandeStreek en o.a. een Bierbingo;
– Koken met craft-bier (Eleven);
– talkshow Circus Maximus Draait Door! (met The Masked Brewer, uit de Utrechtse bierwereld);
– de Pubquiz (De Leckere);
– Dungeons & Dragons sessie op zoek naar de hopplant (De Kromme Haring);
– eenmans-band Van Tastik in de nacht; en
– ochtendgymnastiek met Olga Commandeur! (Oproer)

Ook komen bier & spijs, bier & cocktails, Beer & Bike, bier & yoga, bier & poëzie bij kaarslicht, bier & design, bier & jazz en lokale ondernemers langs. Alles natuurlijk volgens de corona-regels.  

Voor het hele programma en de stream: 

Programma – Drink Utrechts Bier 

https://facebook.com/utrechtsbier 

Om deze marathon te laten slagen zijn meer dan 200 bierpakketten verkocht om de zes Utrechtse craft-brouwerijen te ondersteunen (De Kromme Haring, De Leckere, Eleven, Maximus Brouwerij, Oproer en vandeStreek). De Utrechtse craftbrouwers willen met dit initiatief het belang van lokale bieren en gezelligheid onder de aandacht brengen en het feit dat ze tot het weefsel van de Utrechtse samenleving behoren. De ‘Nu Utrechts Bier’ samenwerking ontstond tijdens de eerste corona-lockdown in april 2020. Het bierpakket is inmiddels uitverkocht.