Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Proeflokaal van Bird Brewery gaat vliegend van start

Geplaatst op donderdag 4 juni 2020

Op 1 juni jl. opende brouwerij Bird Brewery de deuren van hun nieuwe proeflokaal House of Bird in het Diemerbos. Honderden mensen genoten op het grote terras van hun speciaalbieren, spijzen en de sfeer. Het proeflokaal is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00 uur. Het Diemerbos is een jong bos op drie kilometer van Amsterdam-oost.

Het bos heeft een recreatiefunctie, waarin House of Bird Diemerbos een duidelijke rol zal spelen. Het proeflokaal is zeven dagen per week geopend en is een plek voor jong en oud.

“We hebben deze eerste dag ongelooflijk positief ervaren. Ons nieuwe team, alle gasten en ikzelf hebben de dag met een grote glimlach doorgebracht”, vertelt horecamanager Teun IJff. “Mede door ons corona-proof bestelsysteem, via QR-code, hebben wij eigenlijk vanaf de start een manier gevonden om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Positief is dat wij daardoor ook meer tijd hebben om aandacht te steken in onze gasten, dat zien wij nu terug in de positieve reviews op internet over onze service.”

Mijlpaal voor Bird Brewery

House of Bird is het officiële proeflokaal van Bird Brewery. Na een crowdfunding, waarin ruim 625.000 euro werd opgehaald, startte de bouw in 2019. Voor de oprichters van de brouwerij, Rik van den Berg en Ralph van Bemmel, is er met de opening een mooie mijlpaal bereikt. “Hier leef je al die tijd naar toe en al die energie was terug te voelen in deze ene dag. Heel veel crowdfunders, vrienden, familie en andere gasten vulden het terras en dat geeft een waanzinnig gevoel,” vertelt Ralph. “Het  gebouw en de plek zijn prachtig, maar het komt pas echt tot zijn recht als gasten hier genieten van het eten en drinken. Daar zijn we iedereen heel dankbaar voor. Een dag om nooit te vergeten.” Ook Rik is louter positief. “Het voelt als een volgende stap voor Bird Brewery, daar ben ik echt van aan het genieten. Een plek om onze brouwerij nog meer een podium te geven, mensen meer te kunnen vertellen over de bieren, onze visie en de speelse sfeer te laten ervaren. Het is fantastisch om te zien dat wat in ons hoofd zat ook echt overkomt.”

Over House of Bird

House of Bird is te vinden in het Diemerbos. Met een brede borrel, dranken, lunch en dinerkaart is er voor eenieder wat te vinden. Het grote terras, inclusief zandbak voor de allerkleinsten, biedt plek aan 200 personen. Hier kan niet voor worden gereserveerd. Binnen is er ruimte voor 30 personen via reservering. Naast horeca biedt House of Bird ook verschillende ruimtes tot 60 personen aan voor vergaderingen, brainstorms, borrels en andere evenementen.