Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Proeflokaal ‘1870’ Alfa Brouwerij feestelijk heropend

Geplaatst op maandag 10 augustus 2020

De Alfa Brouwerij in Schinnen heeft op vrijdag 7 augustus 2020 de officiële opening van het vernieuwde proeflokaal gevierd. Volledig in stijl van het jaar 1870. De aanwezige pers en relaties maakten op de zonovergoten middag kennis met het heropende ‘Meens Bier proeflokaal’. Uiteraard vloeide het bier rijkelijk. Het bier dat al meer dan 150 jaar wordt gebrouwen door de onafhankelijke familiebrouwerij in het gehucht Thull.

Van 1870 tot nu  

Het vaandel van de Thullse schutterij anno 1887 prijkte voorop in de parade. Samen met een delegatie schutters zorgde dit voor een feestelijke opening. Symbolisch werd ook het eerste houten biervat aangeboden aan de familie Meens, traditiegetrouw aangevoerd op een paardenspan met wagen. Na het welkomstwoord en de gebedsdienst van deken Honings, werd de officiële opening ‘Anstich’ ingeluid; de koperen tapkraan werd immers ceremonieel in het houten biervat geslagen.  

Harry Meens (4e generatie), Michelle, Martijn en Charlotte Meens (5e generatie) kijken met een tevreden blik terug op de opening. “Wij als familiebrouwers willen zorgen voor cohesie in de maatschappij. Bier zorgt voor verbinding en verbroedering. Samen zijn onder het genot van een perfect glas bier, het allerbelangrijkste in het leven.”

Op naar de volgende 150 jaar  

In de toekomst starten de rondleidingen door de brouwerij vanuit het ‘Meens Bier’ proeflokaal. Er zal niet alleen letterlijk geproefd worden van de bieren, maar ook aan tradities, bourgondische sfeer en typische Limburgse hartelijkheid. Bezoekers maken een tijdreis naar de oorsprong van Alfa Bier in 1870. Een tijd waarin bloemetjesbehang nog hip was en een houten lambrisering de standaard. Met de meest innovatieve technieken heeft de brouwerij haar proeflokaal nu klaar voor de toekomst. “Met allerlei mooie plannen in het vooruitzicht, heffen we dan ook het glas op de toekomst”, aldus de familie Meens.     

Nieuwsgierig naar het vernieuwde proeflokaal van de Alfa Brouwerij? Boek dan een brouwerijbezoek online, nu met 10% korting. Gebruik de code “PROEFLOKAAL1870” en ontdek de geheimen van de bron. (Geldig tot en met 31 december 2020.) 

In het septembernummer van Bier! magazine komt een uitgebreide reportage over het vernieuwde proeflokaal van Alfa in Schinnen.