Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Proef Nieuw Land in dit lokale én circulaire bier van Brouwerij Stijl

Geplaatst op dinsdag 25 mei 2021

Brouwerij Stijl uit Almere heeft het speciaalbier Nieuw Land Weizen gebrouwen. Een bier waarin Nationaal Park Nieuw Land te proeven is, dat was de missie van Brouwerij Stijl. In samenwerking met medewerkers van het nationaal park werd gezocht naar de juiste smaken om dit te realiseren. Het resultaat is een zomers tarwebier met vlierbloesem en watermunt. Het bier is onderdeel van een reeks lokale en circulaire bieren.

Het bier is onderdeel van een reeks lokale en circulaire bieren, zoals de Ally Pale Ale met Almere City FC, Flevo Pils en Zuiderzee Saison met het Zuiderzeemuseum. Gebrouwen met biologisch geteelde Flevolandse granen én restbrood van lokale bakkerijen. Door te spelen met receptuur en lokale toevoegingen worden heel diverse bieren gecreëerd. Almeerse Weelde plukte de vlierbloesem voor de Nieuw Land Weizen en Boerderij Zonneheerdt teelde de paarse wortel en gele bier voor de Zuiderzee Saison. 

De combinatie van lokale ingrediënten én circulariteit is uniek. Het betekent duurzaamheid via korte keten, zodat de ingrediënten niet uit verre streken hoeven te komen. En tegelijkertijd het tegengaan van voedselverspilling, door het restbrood opnieuw te gebruiken. Circulair wordt het bier doordat de restgranen na het brouwen weer door de bakker worden gebruikt om brood mee te bakken. Door de lokale samenwerkingen wordt ook de lokale economie gestimuleerd.
De bieren zijn lokaal en landelijk verkrijgbaar, zie hiervoor de website van Brouwerij Stijl. Ook verkrijgbaar in de webshop www.brouwerijstijl.nl