Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Prik boompje mee in Lowlander Botanical Brewkitchen in monumentale Wintertuin

Geplaatst op dinsdag 29 oktober 2019

Botanisch brouwer Lowlander is terug met hun unieke Botanical Brewkitchen pop-up diners. En meteen met een wel heel bijzondere editie, op een wel heel bijzondere locatie: in samenwerking met NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky openen ze namelijk eenmalig de deuren van de normaal voor publiek gesloten monumentale Wintertuin. Het 4-gangen ‘Tree to Table’ diner op vrijdag 29 november staat helemaal in het teken van de spar, om de lancering van Lowlanders Winter IPA – gebrouwen met gedoneerde kerstbomen – te vieren.

Gelimiteerde tickets à €75, inclusief perfect gepairde Lowlander bieren, zijn nu te koop. Lowlanders Botanical Brewkitchen is een terugkerend botanisch pop-up restaurant op unieke locaties dat kruiden, specerijen en planten de hoofdrol geeft in perfecte bier & food pairing. Eerder dekte de Brewkitchen al de tafels in Hortus Botanicus Amsterdam, Het Smaakmuseum op de Utrechtse Heuvelrug, Harvey Nichols warenhuis in Londen en het door New York Times bejubelde Greenhouse Living in Rotterdam. Met één lange tafel waar iedereen samen aanschuift, een eenvoudige aankleding en verse gerechten bomvol smaak is de sfeer van Lowlanders Botanical Brewkitchen intiem en gezellig.

Tree to Table

Afgelopen winter riep Lowlander alle Nederlanders op hun kerstboom na de feestdagen niet weg te gooien, maar aan hen te doneren voor het brouwen van hun Winter IPA. Dat je met de naalden van deze kerstbomen niet alleen kunt brouwen ga je proeven tijdens het Tree to Table pop up diner. Denk aan op sparrenhout gerookte groenten; in spar extract gemarineerde vis, een gerecht of beertail waarin de Winter IPA is verwerkt; de smakelijke spar krijgt een hoofdrol in het glas én op het bord. Voor deze bijzondere ‘Tree to Table’ editie slaat Lowlander de handen ineen met NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky; misschien wel het bekendste hotel van Amsterdam. Gastronomisch is het hotel een verborgen parel met hun Grand Café, cocktailbar The Tailor en Michelinsterrenrestaurant The White Room by Jacob Jan Boerma. De monumentale Wintertuin uit 1879 is het hart van het hotel; het indrukwekkend glazen dak herinnert aan de oorspronkelijke kas en is daarmee de perfecte setting voor een uniek, botanisch winterdiner.

Prik een boompje mee

Een unieke locatie, select gezelschap, gezelligheid en vier botanische gangen met perfect passende Lowlander bieren zijn de ingrediënten voor deze bijzondere avond uit.

Datum| Vrijdag 29 november 2019, 18.00-22.30

Locatie | Wintertuin, NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, Dam 9, Amsterdam

Menu | Viergangen botanisch bier & food pairing, welkomst beertail, koffie/thee

Ticketprijs | €75 pp Reserveer nu | www.lowlanderbotanicalbrewkitchen.com