Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Pr-bureau MissPublicity lanceert Witbier bij 18e verjaardag

Geplaatst op maandag 12 juli 2021

Het Rotterdamse pr-bureau MissPublicity bestaat 18 jaar. En als je 18 wordt mag je drinken! Daarom viert het eigenzinnige bureau deze verjaardag met de lancering van een speciaal witbier. In samenwerking met Scheldebrouwerij ontwikkelde oprichter en eigenaar Clarissa Sarah Slingerland een Belgisch witbier dat infused is met door pastaketen Spaghetteria gemaakte Limoncello.

Clarissa Slingerland is trots op het 18-jarig bestaan van haar bureau en op de ‘birthday brew’ die ze ter ere daarvan lanceert. Zij vertelt: “In 2003 ben ik dit bureau begonnen en al 18 jaar lang werk ik met mijn enthousiaste team op basis van dezelfde drie pijlers: energie, verbinding en inspiratie. Toen ik daarover sprak met Folko Kleinsma van Scheldebrouwerij, waarvoor wij al een aantal jaar werken, ging er bij ons beiden een lampje branden. We besloten ter gelegenheid van onze verjaardag een vrolijk bier te maken dat we E.V.I (spreek uit: eeffie) genoemd hebben. Het is een acroniem van die drie pijlers onder mijn bureau en bovendien vind ik Evi gewoon een hele mooie meisjesnaam. E.V.I. is een Belgisch witbier dat infused is met homemade Limoncello van Spaghetteria. Het is fris fruitig met een tikkie citrus, en heeft een kruidige geur en 5,5% alcohol. Het artistieke etiket is ontworpen door de Rotterdamse graffiti-artist Marcel Labrie. Cheers to that!”

Verkooppunten
E.V.I. gaat in eerste instantie verkocht worden bij de twee Spaghettaria-zaken in Rotterdam, en bij succes bij alle twaalf de vestigingen van Spaghetteria in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. In samenwerking met foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer heeft MissPublicity bovendien een cocktail ontwikkeld op basis van E.V.I. Deze ‘hoptail’ bestaat behalve uit het bier uit veel ijs en wat Loopyt Rose Limonade. Geheel in stijl met de huisstijl van het bureau is de cocktail roze en kreeg hij de elegante naam ‘Mademoiselle Publicité’. De cocktail werd als welkomstdrankje geschonken tijdens het event rondom het 18-jarig bestaan en komt op het menu bij diverse horecazaken in Rotterdam.

Breed portfolio
Dat MissPublicity kiest voor een bier om de 18e verjaardag te vieren is geen toeval. Het Rotterdamse bureau met vestigingen in Amsterdam en Antwerpen heeft een breed portfolio van merken in de hospitality, food, events, lifestyle en kunst. Clarissa Sarah Slingerland: “Juist in deze branches draait het om energie, verbinding en inspiratie en daarom is de match tussen ons bureau, onze opdrachtgevers en onze unieke aanpak ook zo vanzelfsprekend en succesvol. Wij werken echt zij aan zij met onze klanten en geven hun merk, product of verhaal het podium dat zij verdienen en waarmee hun bekendheid groeit.”