Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Poesiat & Kater trekt met BAR een rode of gele kaart voor WK Qatar

Geplaatst op vrijdag 7 oktober 2022

Brouwerij Poesiat & Kater, een onafhankelijke craftbrouwerij uit Amsterdam, lanceert in oktober de BAR (Beer Assistant Referee). Dit is een nieuw bier in een fel rood-geel blik, waarmee iedereen kan laten zien welke kaart ze geven aan het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Daarmee wil de brouwerij het gesprek over de mensenrechtenschendingen in Qatar ook tijdens het WK gaande houden en herhaling voorkomen.

In de afgelopen jaren was er volop aandacht voor de mensenrechtensituatie in Qatar, maar nu het WK nadert, dreigt dit te op de achtergrond te raken. Veel grote bedrijven kiezen ervoor om maar helemaal niks te doen uit angst voor slechte publiciteit; ze willen de pret niet bederven. Brouwerij Poesiat & Kater ontwikkelde samen met creatief bureau This Agency een campagne om het gesprek over de mensenrechten in Qatar ook tijdens het WK gaande te houden.

Rood of geel voor Qatar, laat het zien met de BAR!

Met de BAR (Beer Assistant Referee) nodigt Brouwerij Poesiat & Kater iedereen uit om wél te laten zien wat ze vinden van het wereldkampioenschap in Qatar. Oprichter en brouwer Julian Alvarez: “Er is veel gepraat over de misstanden in Qatar, maar straks gaat bijna iedereen natuurlijk wél gewoon kijken met vrienden thuis of in het café. Ik hoop dat dan tenminste één iemand onze biertjes meeneemt om een gesprek over deze ongemakkelijke waarheid te beginnen. Je kan kiezen tussen rood of geel maar hoe je het ook wendt of keert, het is in ieder geval nooit groen. Het zou zonde zijn als er uiteindelijk niks geleerd wordt van dit WK en de geschiedenis zich straks herhaalt.” Het bier is vanaf 21 oktober verkrijgbaar in (online) winkels en café’s, het Poesiat & Kater Proeflokaal en de eigen webshop.

Van de webshop-omzet zal 20% gedoneerd worden aan Amnesty International.

Meer informatie en campagnefilmpje:https://www.poesiatenkater.nl/debar/