Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Poesiat & Kater brouwt samen met thuisbrouwers Grodziskie Smokey Weizen

Geplaatst op dinsdag 25 juli 2023

Brouwerij Poesiat & Kater, de onafhankelijke craftbrouwerij uit Amsterdam, heeft samen met bierkenners, beer judges en thuisbrouwers Piet Tuinema en Peter Wester een special edition Grodziskie gebrouwen. Grodziskie is een historische en in het verleden een populaire Poolse bierstijl gebrouwen met 100% gerookte tarwe en de Poolse hop Lubelski. Het resultaat is een verrassend fris bier met lichte rooktonen en een laag alcoholpercentage; een ideaal zomerbier mét karakter. 

De liefde voor Grodziskie was bij Piet Tuinema ontstaan tijdens zijn werk als jurylid in Polen. Na thuiskomst is hij met zijn vriend en thuisbrouwer Peter Wester aan de slag gegaan om deze bierstijl onder de knie te krijgen. Na een aantal geslaagde experimenten kwam hij in contact met Brouwerij Poesiat & Kater, die altijd wel in zijn voor iets nieuws. Tijdens de release van het bier waren de brouwers zeer tevreden over het eindresultaat.

Brouwerij:  Brouwerij Poesiat & Kater Amsterdam en Thuisbrouwers P&P (Piet Tuinema & Peter Wester)

Bierstijl: Grodziskie 3,4% vol. alc., 5 EBC 21 IBU

Smaak: Licht fruitig, droog en vleugje rook

Foodpairing: Asperges, forel van de BBQ

Verkrijgbaar: 20L fust Special Edition

Over Brouwerij Poesiat & Kater

Brouwerij Poesiat & Kater is een onafhankelijke craftbrouwerij uit Amsterdam, bekend om haar veelzijdige bieren met een eigenzinnige twist. In de eigen brouwerij maken ze Poesiat & Kater craftbieren, zoals de Kaintz Modern Triple, Hilly Hoppy Sour Raw Ale en de prijswinnende Little Smuling Session IPA. Daarnaast brouwt Poesiat & Kater ook opnieuw de historische bieren van de Van Vollenhoven brouwerij, rond 1900 de grootste van ons land. De bieren zijn verkrijgbaar in horeca en winkels door heel Nederland en natuurlijk ook in het eigen Poesiat & Kater Proeflokaal op de Polderweg 648 in Amsterdam-Oost.