Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Plukplezier in het Máximapark met meer dan 100 hopplukkers

Geplaatst op zondag 15 september 2019

Meer dan 100 enthousiaste hopplukkers hebben in het weekend van 14 september samen de hop uit het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn geoogst. Jong en oud beleefden samen een gezellige dag aan lange tafels bij Maximus Brouwerij, waarbij verse hopbellen van de planten werden geplukt om de week erop volgend een nieuw bier te brouwen, een P.I.P.A.

Met 44% van de stemmen (via social media) wordt dit bier dus een P.I.P.A. (Park IPA), naast de keuzemogelijkheid voor een Park Pivo (30%) of Park Blond (26%). In november wordt het eerste vat van dit bier, de Maximus Mockingbird, aangeslagen, vernoemd naar vrijwilliger Peter Mocking die nauw betrokken is bij het beheer en onderhoud van het Máximapark en haar hopplanten. Onder de hoppluk-vrijwilligers waren ook vele thuisbrouwers aanwezig, die ter plekke konden brouwen en een deel van de verse hop (typen Cascade en Saphir) voor eigen brouwsels mee mochten nemen.

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaalbieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en samenbrengen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een re-integratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van de bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.