Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Plukplezier bij hopoogst in het Máximapark

Geplaatst op zaterdag 11 september 2021

Ruim tachtig enthousiaste hopplukkers hebben zaterdag 11 september jl. samen hop uit het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn geoogst op de zevende editie van het Maximus Hopfest. Jong en oud beleefden een gezellige dag aan lange tafels bij Maximus Brouwerij, waarbij verse hopbellen van de lange strengen werden geplukt. De verse Saphir en Cascade-hop wordt in de komende weken gebruikt om de Maximus Mockingbird editie 2021 te brouwen.

Dit bier wordt in de herfst uitgebracht als een Italiaans geïnspireerde Tipo-pilsener met een subtiele en fruitige smaak. Het bier wordt dit jaar voor het eerst ook op blik uitgebracht en is vernoemd naar vrijwilliger Peter Mocking, die nauw betrokken is bij het beheer en onderhoud van het Máximapark en haar hopplanten. Onder de vrijwilligers waren ook 20  thuisbrouwers die een deel van de verse hop gratis konden meenemen om thuis het verst mogelijke bier te brouwen. Zij zullen een aantal flesjes van dit bier aan Maximus doneren voor een Thuisbrouwer-evenement bij Maximus later in het jaar.

Ewald Visser, directeur van Maximus: “Het was een goed oogstjaar met grote hopbellen en een hoge opbrengst door de ietwat vochtige zomer. Dit is een belangrijk jaarlijks evenement voor ons dat past bij ons streven om mensen met bier samen te brengen.”