Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Petrus zet de poort open naar hemelse smaken op Hemelvaartsdag

Geplaatst op dinsdag 7 mei 2024

De sleutelbewaarder van de hemel is helemaal terug van nooit weg geweest. En hij serveert ons zijn hemelse bieren. Om dat te vieren zit het Petrusgamma van Brouwerij De Brabandere in een nieuw jasje. De nieuwe etiketten laten je kennismaken met de gezellige Petrus. En deze nodigt je meteen uit om op Hemelvaartsdag samen met hem hierop te klinken in hemelse cafés.
 
De sleutel tot de hemel
Petrus is de sympathieke hemelbewaarder. Met de gouden sleutel kan hij de hemelpoorten voor je openen. En dát doet hij aan de hand van drie mooie bieren. Want een Petrusbier openen, uitschenken en even tijd nemen voor jezelf zorgt voor een eigen stukje hemel op aarde.
 
Vanwaar de naam Petrus?
De stamboom van brouwersfamilie De Brabandere gaat terug tot het Vlaanderen van rond 1420 en telt maar liefst vier Petrussen! Het was wijlen brouwer Albert De Brabandere die de naam van zijn voorvaderen aan dit goddelijke brouwsel schonk. Albert hoopte om zo – op het einde van een bourgondisch leven – zijn toegang tot de hemel veilig te stellen. Petrus, traditioneel afgebeeld met een sleutel in zijn hand, is immers degene die beslist over wie binnen mag of niet.
 
Petrus in het nieuw
Dankzij de rebranding is Petrus helemaal terug. Het etiket laat je kennismaken met een gezellige levensgenieter. Op de flessen ontdek je vele originele details zoals de spreuk bovenaan het etiket ‘clavis ad caelum’, wat Latijn is voor ‘sleutel tot de hemel’. Bekijk zeker ook de hals van de fles, want daar vind je de gouden sleutel, waar het allemaal om draait.
 
Goddelijke smaken
Door de sleutel te hanteren en de fles te openen open je de poort naar hemelse smaken. De Petrus Blond was reeds lang een geliefde allemansvriend. Brouwer Sam Quartier verfriste de recepten van de Dubbel en Tripel, waardoor ze deze klassieke Belgische bierstijlen alle eer aandoen. De smaak van elk Petrusbier geeft toegang tot een bijzondere smaakbeleving.

Petrus Blond – 6,5 %
Dit Belgisch blond is zeer doordrinkbaar dankzij een goede fruitigheid. Verfrissend sluit dit geslaagde blonde bier af met een ronde en zachtbittere afdronk.
Petrus Dubbel – 6,5 %
Deze Dubbel bezit een heerlijk moutkarakter met aroma’s van karamel en melkchocolade dankzij drie speciaalmouten. Het bier combineert een verrassende volmondigheid met een zachte smaak.
Petrus Tripel – 8 %
In de neus komen de zoetfruitige aroma’s je meteen tegemoet. Ze worden gedragen door de volle smaak van deze karaktervolle tripel en krijgen het gezelschap van een milde hoppige toets.
 
Hemelse cafés
Vlaanderen is rijk aan cafés De Hemel of Het Hemelrijk. Op Hemelvaartsdag is apostel Petrus te gast in verschillende van deze cafés en zet hij letterlijk de poort naar hemelse smaken open. Op al deze plekken geeft Petrus een gratis vat en kan je die dag de vernieuwde Petrusbieren ontdekken.

’t Hemelrijk, Grote Markt 41, Sint-Niklaas
De Zevende Hemel, Stationsplein 5, Beernem
De Vrede, Dorp 4, Denderleeuw
D’oede Pastorie, Dorpsplaats 12, Wulpen
Herberg Den Apostel, Statiestraat 45, Kanne
Paters Vaetje, Blauwmoezelstraat 1, 2000 Antwerpen