Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Peroni Nastro Azzurro deelt Italiaanse do’s & dont’s voor onvergetelijke zomer

Geplaatst op vrijdag 11 augustus 2023

Terwijl Nederlanders ‘gezelligheid’ omarmen, de Denen ‘hygge’ koesteren en de Fransen hun ‘Je ne sais quoi’ hebben, is er geen enkel volk dat de kunst van het mooie leven – La Dolce Vita – zo meesterlijk beheerst als de Italianen. Hun levensstijl is bijna benijdenswaardig. Maar geen zorgen, of zoals de Italianen zeggen – niente stress – want je hoeft deze zomer niet naar de Amalfikust te reizen om te genieten van de heerlijke levenslust en zonovergoten levensstijl van de Italianen. Peroni Nastro Azzurro, het premium en stijlvolle bier uit Italië, deelt de do’s en dont’s voor een onvergetelijke zomer met familie en vrienden. Voeg een scheutje Dolce Vita en een koud biertje toe zodat jij een ‘bella figura’ slaat deze zomer.

Toasten

Het klinkt misschien gek maar eten en drinken is voor Italianen een essentieel onderdeel van elk moment van de dag. Van de allereerste espresso in de ochtend tot een Peroni biertje aan het einde van de dag of een allerlaatste digestivo na het eten. Drink, eet, praat en repeat. Italianen doen dit duizenden keren per jaar. En bij al deze momenten gelden ongeschreven Italiaanse regels. Zo wordt de eerste toast áltijd gemaakt door de padrone della casa ofwel de host. Houd geen ellenlange toespraken, maar deel een paar warme woorden zodat je daarna samen met je vrienden en familie kunt genieten van een mooie zomerse dag.

La dolce Vita

Italianen laten zien dat het wel degelijk kan, in het moment leven. Quality time doorbrengen met familie en vrienden en ten volle genieten van de kleine dingen in het leven. Italianen weten als geen ander dat je elke gelegenheid moet koesteren omdat het leven kort is. Ze houden van mooie dingen maar leven simpel en in het moment. Het dient als een teken van respect en verbondenheid met vrienden of familie, en geeft aan dat ze gezien, geliefd en gewaardeerd worden. Zorg er dus voor dat je veel tijd samen doorbrengt deze zomer en koester de kleine dingen. 

Superstizione

Als het op toasten met vrienden en familie aankomt, kan een simpel gebaar al een wereld van verschil maken. Zo is het belangrijk nooit te toasten met een leeg of half leeg glas of zelfs met water. Dit is not done. Kijk de persoon op wie je proost in de ogen, anders roep je zeven jaar ongeluk op je af. Zorg er ook voor dat je niet de arm van een ander kruist tijdens de toast. Dit kan duiden op een conflict en je loopt het risico dat er drankjes worden gemorst, ook iets om te vermijden! Als je deze regels per ongeluk ‘overtreedt’, dan hebben de Italianen een charmante remedie: maak een hoornvorm van je handen en wijs naar de grond om het boze oog te vermijden. Want ze zijn enorm bijgelovig!  

Italiaanse flair

Het maakt niet uit wat de gelegenheid is of waar je naartoe gaat, Italians never underdress. Ze hebben een feilloos gevoel voor stijl. Een goede outfit dragen is voor hen bijna een religie. Deze zomer is het tijd om de Italiaanse modegeheimen te omarmen. Bij de Italianen draait het allemaal om het neerzetten van een ‘bella figura’, het perfecte plaatje. Dus laat die jeans en sneakers maar achterwege en laat je inspireren door de Italiaanse style-setters. Kies voor een vleugje dandy, veel print en kleur deze zomer en zorg voor een ‘touch of blue’ want blauw is de kleur die in Italië staat voor passie en flair. Zo sluit je je zomer helemaal af in style. 

Salute?

Salute betekent letterlijk vertaald ‘gezondheid’ en is een van de meest voorkomende vormen in Italië om te toasten. Wil je op een iets formelere manier toasten? Gebruik dan de woorden “alla nostra salute,” dat betekent ‘op onze gezondheid.’

Italiaans stijlicoon

La Dolce Vita, Missoni, Gucci, Prada, Sophia Loren, Marcello Mastroianni, we kunnen genoeg leren van de levenslustige, uitbundige Italianen en hun stijliconen. Maar laten we één stijlicoon niet over het hoofd zien, want in het Rome van de jaren zestig, de tijd van de ontluikende Italiaanse stijl en ‘La Dolce Vita’, ontstond het speciale Peroni Nastro Azzurro. Dit stijlvolle Italiaans bier – ook in een 0,0% variant verkrijgbaar – wordt sindsdien volgens origineel recept gebrouwen in Italië. Dus als je je zomer echt in de Italiaanse sfeer wilt komen, zet dan je smaakpapillen op scherp zorg dat je er een paar koud hebt staan. Salute!  

Wil je een scheutje Italiaans Dolce Vita toevoegen aan je zomer? Op 19, 20 augustus en 2 september maak jij samen met 7 vrienden kans op een supersnelle en onvergetelijke boottocht in een luxe Wajer Yacht door de grachten van Amsterdam, uiteraard in Italiaanse sfeer met Peroni bier en bites van De Pizzabakkers. Hou @peroni_nl op Instagram in de gaten en doe mee.