Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Peer Swinkels geridderd door de Belgische Brouwers

Geplaatst op zaterdag 7 september 2019

Op 6 september jl. werd Peer Swinkels, CEO van Royal Swinkels Family Brewers, opgenomen in het Ridderschap van de Roerstok van de Belgische Brouwers. De plechtige ‘intronisatie’ vond plaats tijdens een ceremonie in de gotische zaal van het Brusselse stadhuis. Hij werd er tot ‘Ridder van Recht’ geslagen en ontving uit handen van de Grootmeester het ereteken van het ‘Ridderschap van de Roerstok der Belgische Brouwers’.

Het Ridderschap van de Roerstok der Belgische Brouwers is de rechtstreekse afstammeling van het eeuwenoude brouwersgilde en werd gesticht in 1946. Vandaag vertegenwoordigt zij de tradities en de waardigheid van het edele brouwersambacht. Ter gelegenheid van het jaarlijkse Belgian Beer Weekend op de Brusselse Grote Markt worden persoonlijkheden, die het Belgische Bier uitmuntende diensten hebben bewezen, geridderd en treden zo toe tot het Ridderschap.

Ridder van Recht

Peer Swinkels: “De door de Unesco beschermde Belgische biercultuur is om echt trots op te zijn, onze prachtige brouwerijen in Steenhuffel en Roeselare vertellen hierin hun eigen verhaal en dat koesteren we. België is voor onze familie een thuismarkt en het Belgische bier is door haar traditie en diversiteit complementair aan ons bierportfolio. De dynamiek rond bier in België werkt voor mij inspirerend en aanstekelijk. Ik beschouw het als een grote eer dat ik deze erkenning van mijn Belgische collega-brouwers heb mogen ontvangen.” ‘Niets is onmogelijk’. Dat geloof zit diepgeworteld in de werkwijze van Peer Swinkels, CEO van Royal Swinkels Family Brewers. Peer combineert grote dromen met een nuchtere aanpak en een ongekend doorzettingsvermogen. Hij maakt onderdeel uit van de Brabantse brouwersfamilie Swinkels; als telg van de 7e generatie zit het ondernemerschap inmiddels al 300 jaar in het DNA van de familie. Sinds 2016 maken de Belgische brouwerijen Rodenbach, Palm & De Hoorn deel uit van Royal Swinkels Family Brewers. Peer is afgestudeerd Econometrist aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij startte zijn loopbaan in 1999 bij Unilever. In 2003 begon hij zijn carrière bij Royal Swinkels Family Brewers, waar hij vanaf 2004 deel uitmaakt van de directie. Vanuit zijn directiefunctie bekleedt hij door de jaren heen opeenvolgende verantwoordelijkheden: Global marketing, Corporate Communication en Sales Retail Nederland (van 2004 tot 2012), Algemeen Directeur Nederland, Global Marketing en Corporate Communication (van 2012 tot 2015), Chief Commercial Officer (van 2015 tot 2018). In april 2019 werd Peer Swinkels als CEO van het globale familiebedrijf, Royal Swinkels Family Brewers, aangesteld.