Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Passievrucht in Ekster vs Ekstera – ‘Leren Proeven’ met Bird Brewery

Geplaatst op vrijdag 17 juni 2022

Ekster en Ekstera zijn de nieuwste bieren uit de serie ‘Leren Proeven’ van Bird Brewery. Twee nieuwe New England IPA’s op basis van een mooie mix van mouten en een flinke dosis hop. Het verschil tussen de bieren is de passievrucht. Dat is ook waar het om draait bij de specials van Bird Brewery dit jaar: een klein verschil om zo écht bier te leren proeven. Om de twee maanden brengt de brouwerij twee nieuwe bieren uit met een klein verschil. Tijdens een gratis online proeverij en een proefsessie in hun proeflokaal House of Bird leer je onder begeleiding van biersommeliers de kleine verschillen tussen de bieren te proeven.

Leren proeven

Voor de derde keer In de serie ‘Leren Proeven’ brengt Bird Brewery dit jaar twee bieren uit. In een online proefsessie proeven zij in een gratis proeverij – aanmelden via facebook – de twee bieren die gebaseerd zijn op dezelfde basis. Onder begeleiding van biersommeliers kan men zo goed het verschil leren proeven. Tijdens deze sessie zal men ingaan op de bieren, de verschillen tussen de bieren en waar je op kan letten tijdens het proeven van bieren. 

Ekster vs Ekstera

Twee New England IPA’s, Ekster en Ekstera, zullen tijdens deze sessie worden geproefd. Het verschil tussen de bieren zit in de toevoeging van passievrucht. De passievrucht, welke is toegevoegd tijdens het brouwen van Ekstera, geeft het bier meer fruitigheid en een ander aroma- en smaakprofiel mee. Wat de gebruikte hopsoorten betreft: het is gebrouwen met Tango- en Hüll Melon-hop in N10 vorm, zie ook: https://hollandshophuis.nl/hopladder/neipa-n10 

De proeverij: 30 juni om 19.00

De proeverij is donderdag 30 juni zowel online als offline bij te wonen. “Vanuit het brouwlab in House of Bird zenden we om 19.00 de proefsessie uit via Facebook, deze is gratis bij te wonen”, vertelt medeoprichter en biersommelier Ralph van Bemmel. “Deze proefsessie kan je daarnaast ook volgen vanuit House of Bird. Onze biersommelier Stephanie Verkerk serveert in ons proeflokaal die avond Ekster en Ekstera, ter plekke geeft ze uitleg over het verschil tussen de bieren.” 

Proef jij mee? De bieren zijn te krijgen bij veel slijterijen en via onze webshop. Meld je ook alvast aan voor de online proeverij of reserveer een plekje voor de livesessie bij House of Bird op 30 juni.