Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Paradiso presenteert jubileumbier Gloria ter ere van 50-jarig bestaan

Geplaatst op dinsdag 20 februari 2018

In het kader van het 50-jarig bestaan van Paradiso is in samenwerking met de Amsterdamse brouwerij Poesiat & Kater het jubileumbier ‘Gloria’ ontwikkeld. Vanaf dinsdag is deze voor de rest van het kalenderjaar exclusief verkrijgbaar bij de locaties van Paradiso en geselecteerde horeca- en retaillocaties.

Over het bier
Ter ere van het 50-jarig bestaan van Paradiso wordt dit jaar het biertje ‘Gloria’ gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij Poesiat & Kater, welke wordt gebotteld in een speciaal vormgegeven aluminium longneck. Gloria is een Golden Pale Ale (5,0% vol) met een frisse en volle smaak, een moutig karakter en een fruitige afdronk. De naam verwijst naar de geschiedenis van Paradiso en naar de feestelijkheden die in het kader van dit jubileum plaatsvinden. Vanaf februari is Gloria verkrijgbaar bij alle Paradisolocaties en in verschillende andere geselecteerde horeca- en retaillocaties.

Over Paradiso 50 jaar
Het 50-jarig bestaan van het podium wordt niet alleen gevierd met een biertje; het hele jaar staat bol van de bijzondere activiteiten en uitingen. Zo trouwen op 14 februari elf stellen en wordt op 29, 30 en 31 maart het jubileum uitgebreid gevierd met het PARADI50 Verjaardagsweekend met drie uiteenlopende programma’s. Ook is er een groot posterproject met met vijftig kunstenaars dat in maart van start gaat.

Over Poesiat & Kater
Poesiat & Kater is een in 2014 opgerichte bierbrouwerij in Amsterdam-Oost. Hier creëert brouwer Julián Álvarez Zárate de bierrecepten en zorgt hij voor het een goedlopend brouwproces. Hij brouwt in de karakteristieke brouwerij Van Vollenhoven-bieren, naar traditionele en historische recepten uit de 19e eeuw, maar ook moderne en experimentele Poesiat & Kater bieren. Voor het 50-jarig bestaan van Paradiso is er gezocht naar een speciale receptuur die past bij deze feestelijke gelegenheid.