Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Ot!-bier en OtFest!: een ode aan wijlen bierliefhebber Ot Louw

Geplaatst op zaterdag 22 januari 2022

Ot Louw, bij velen bekend als een gepassioneerd bierliefhebber en uitdrager van bijzonder bier, was bij talloze bierige evenementen een graag geziene gast. Ruim een jaar geleden werd het coronavirus hem te machtig waarna Ot overleed. Een aantal bevriende brouwerijen vindt dat deze liefhebber, fan en bekende in het bierwereldje herdacht moet worden. Zo is er een prachtbier gebrouwen door mensen die hem een warm hart toedragen. Ot! is een fruitige Double IPA geworden van 8 procent en is gebrouwen bij Eembier in Elburg in samenwerking met K.E.G.S., Amazing Bliss Brewing en Duits & Lauret. Het etiket is verzorgd door B71 ontwerp.

Ot was altijd fan van hoppige bieren, dus het Ot!-bier moest daar zeker aan voldoen. Het bier zal dan ook binnenkort her en der gelimiteerd te verkrijgen zijn. Of dit niet genoeg is willen alle betrokkenen ook een festival organiseren: een heus OtFest!. Dit wordt een kleinschalig intiem bierfestival op het fortterrein van Duits & Lauret op 24 april 2022.

Tijdens dit festival zijn zes bevriende brouwers van Ot aanwezig en het Ot! bier zal uiteraard ook worden getapt. Wil je ook graag nog een keer proosten op Ot, of wil je meer info over dit festival, kijk dan op de speciale facebook-pagina en meld je aan. Een unieke samenwerking tussen bierbrouwers, familie en vrienden heeft plaats gevonden!