Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Oproer brouwt de eerste glutenvrije Imperial IPA van Nederland

Geplaatst op maandag 22 juni 2020

Oproer brouwerij uit Utrecht is al jaren bezig met het perfectioneren van haar glutenvrije bieren. Als schuim op het bier is er nu de allereerste glutenvrije Imperial IPA van Nederland: Against The Grain. Waar andere glutenvrije bieren vaak laag in alcohol en smaak zijn is Against The Grain een smaakbom met haar grote hoeveelheden fruitige hop. Het alcoholpercentage van 8,5% maakt het een bier om voor te gaan zitten en te genieten.

Het gelijknamige biercafé in Utrecht is een inclusieve ontmoetingsplek. Eén onderdeel daarvan is brouwen van glutenvrij bier, zónder smaakverlies. In dit biercafé is een steeds maar stijgende vraag naar glutenvrije bieren. En dat is precies waar Oproer zich graag hard voor maakt, waar mogelijk maken zij hun bieren glutenvrij. Against The Grain is echter het eerste bier waar het glutenvrije aspect er vanaf schreeuwt. Against The Grain Imperial IPA is vanaf nu beschikbaar voor winkels en horeca via Oproer en de gebruikelijke kanalen.

Over Oproer
Oproer heeft aandacht voor mens, milieu, dier en bier. In de eigen brouwerij maken zij gebalanceerde en smaakvolle bieren. Oproer geeft om goede, uitgebalanceerde, smaakvolle bieren. Zij houden van hop, vatrijping en experimenteren ook met wilde gist, bacteriën en fruit. In het gelijknamige biercafé kun je binnen en op het grote terras genieten van 14 Oproerbieren op tap.