Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Oprichters Bird Brewery investeren in online platform voor natuurexcursies en gidsen

Geplaatst op woensdag 29 juli 2020

Bird Brewery is opgericht door natuurliefhebbers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Samen met ondernemers Erik van Bemmel en Jori de Goede lanceerden zij het online platform LocalNatureGuide.com. Via het online platform zijn allerlei natuurexcursies – zoals wildplukexcursies, kanotochten of vogelsafari’s – direct te boeken bij een gids. Het betekent voor hun nieuwe proeflokaal House of Bird dat er met regelmaat activiteiten worden georganiseerd.

De oprichters van Bird Brewery zijn enthousiast. “Een jaar geleden kwamen wij samen met Erik en Jori tot dit idee. Sindsdien is er hard gewerkt om het te ontwikkelen”, vertelt Ralph. “Door de kennis en ervaring van Erik, vaste ontwerper bij Bird Brewery, en zijn jeugdvriend Jori stond er al snel een goed team. Dat resulteert nu in een prachtige site met een ruim aanbod gidsen en activiteiten.” Daarnaast betekent het voor hun nieuwe proeflokaal House of Bird dat er met regelmaat activiteiten worden georganiseerd. Zaterdag 1 augustus is er bijvoorbeeld een heel bijzondere vogelexcursie (max 12 personen) met Nederlands bekendste vogelaar en ‘wereldrecordhouder vogels kijken’ Arjan Dwarshuis.

Natuur tot leven brengen

De vier oprichters van Local Nature Guide merken al jaren dat het lastig is om een goede lokale gids te vinden. “Vaak kost het een heleboel telefoontjes, persoonlijk netwerk en vooral heel veel tijd om iemand te vinden die het gebied goed kent”, vertelt Erik. “Zonde, want een lokale gids kan je alles in het gebied laten zien en brengt de natuur nóg meer tot leven.” Op het platform wordt het aanbod van gidsen en natuuractiviteiten in heel Nederland bij elkaar gebracht. “Op die manier willen wij het aanbod overzichtelijker maken, zodat boeken makkelijker wordt en er meer mensen de natuur in trekken”, licht Jori toe. Hij wil het daarbij ook voor gidsen makkelijker maken. “Betalingen gaan automatisch, gidsen vergroten hun bereik en de communicatie verloopt centraal en veelal automatisch. Op die manier heeft de gids meer tijd om de natuur in te gaan.”

Jouw perfecte gids of activiteit

“Uniek aan Local Nature Guide is dat je boekt bij een gids, in plaats van organisatie. Daardoor weet je precies met wie je op stap gaat”, vertelt Ralph. “Wil jij een gids die alles weet over paddenstoelen, iemand die goed is met kinderen of gewoonweg lekker struinen door de duinen? Op basis van reviews, plaats, beschikbaarheid, expertise en prijs kies je de  perfecte gids voor jou.” Op het platform bieden momenteel al ruim 30 gidsen allerlei activiteiten en privétours aan. Het aanbod is zeer gevarieerd. Bekende, zeer ervaren gidsen als Klaas de Jong (winnaar tv-programma In de ban van de condor), Arjan Dwarshuis (Wereldrecorhouder Vogels kijken) en wildplukgids Marin Leus zijn bijvoorbeeld te boeken. Daarnaast zijn er ook minder bekende, lokale gidsen als Marry van der Geest – vrijwel dagelijks actief in de Amsterdamse Waterleidingduinen – te vinden. 

Toekomstplannen

In de aankomende maanden is het doel om flink te groeien en het platform verder te ontwikkelen. Nieuwe opties voor natuurgidsen en avonturiers, dataverzameling voor onderzoeksinstituten, online cursussen en een internationale uitrol. De ondernemers zien allerlei mogelijkheden om natuur leuker en toegankelijker te maken en daar is het Local Nature Guide uiteindelijk om te doen.