Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Opmars crystal meth leidt tot nieuwe naam voor gelijknamig bier Maximus

Geplaatst op maandag 1 februari 2021

Vanaf vandaag gaat het bier ‘Crystal Meth’, een friszure Berliner Weisse op basis van kefir van Maximus Brouwerij uit Utrecht, verder als ‘Wicked Crystal’ Kefir Sour Ale (3,9%). De brouwerij neemt door de opkomst van de drug crystal meth haar verantwoordelijkheid en geeft het bier met Wicked Crystal een nieuwe naam en uitstraling. Het nieuwe blik toont een waarzegster met kristallen bol die met een knipoog naar de Kefir-kristallen in het bier verwijst. Het bier smaakt net zo fris als vanouds.

Ewald Visser, directeur Maximus, hierover: “Onze Sour Crystal Meth is een aantal jaren geleden bedacht als verwijzing naar de populaire tv-serie Breaking Bad. De grap is er inmiddels af door de opmars van deze drug en het regelmatig oprollen van drugslabs in Nederland en onze directe omgeving, zoals in de Meern en Montfoort. We nemen daarom onze verantwoordelijkheid en we geven het bier met Wicked Crystal een nieuwe naam en uitstraling. Het nieuwe blik toont een waarzegster met kristallen bol die met een knipoog naar de Kefir-kristallen in het bier verwijst.”

Wicked Crystal Kefir Sour Ale (3,9%), a.k.a. Sour Crystal Meth is een friszure Berliner Weisse op basis van kefir en kent inmiddels vele liefhebbers. Het bier heeft een aparte ‘kettle souring’-vergisting ondergaan met een probiotische waterkefir-cultuur, bestaande uit vele (melkzuur)bacteriën en gisten. Een laag alcoholisch en lichttroebel bier boordevol smaken van grapefruit, pompelmoes, tropisch fruit en een friszure kick. Wicked Crystal is gedryhopt met Mosaic en Galaxy.   

Wicked Crystal maakt deel uit van de Circus Maximus-serie op blik (33cl), waarin bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. Maximus brengt maandelijks een nieuw bier in deze serie uit, in een gelimiteerde oplage. Vorig jaar werden Psycho Cyclops (New England Hopfen Weizen), Mino Souro (Sour Ale), Bling Bling (White Stout), White Fox (Schwarzbier met passiefruit) en Space Cowboy (Matcha Porter) uitgebracht.