Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Ontdek de zomerse bierfestivals in Vlaanderen

Geplaatst op zaterdag 1 juni 2024

Naar goede jaarlijkse gewoonte brengt de zomer weer heel wat bierliefhebbers samen tijdens de talrijke bierfestivals die in Vlaanderen georganiseerd worden. Van het Bierpassie Weekend in Antwerpen tot het BXL BeerFest in Brussel: overal kan je genieten van talrijke speciaalbieren en unieke gesprekken met gepassioneerde brouwers.

Bierglas met unieke schuimknik

De kunst van bier schenken en proeven, zit hem in de schuimkraag. “In het schuim snuif je alle aroma’s van het bier op en proef je al 70% van de smaak”, weet biersommelier Ben Vinken. “Toch is het niet iedereen gegeven om bier perfect te schenken. Te veel schuim, te weinig of helemaal geen… dat gebeurt al te vaak.” Bierglazenproducenten Ayano en Ritzenhoff sloegen samen met Vinken de handen in elkaar en ontwikkelden het BEN-glas, een bolvormig 33 cl-glas waarin een ‘schuimknik’ is aangebracht. Een kleine inkeping in het glas zorgt ervoor dat het schuim vanop de juiste plek naar de glasrand loopt, wat altijd een perfecte schuimkraag garandeert. Het glas wordt officieel voorgesteld en verkocht tijdens het Bierpassie Weekend.

Overzicht aankomende bierfestivals:

Bierpassie Weekend (Antwerpen) 21 – 23 juni 2024 

Leuven Innovation Beer Festival (Leuven) 24 – 25 augustus 2024 

Belgium Beer Week (wereldwijd) 26 augustus – 01 september 2024 

Belgian Beer Weekend (Brussel) 6 september – 8 september 2024

Brugs BierFestival (Brugge) 14 – 15 september 2024

BXL BeerFest (Brussel) 28 – 29 september 2024

Of je nu een doorgewinterde bierliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke en gezellige dag uit, deze bierfestivals zijn de perfecte gelegenheid om de zomer te vieren en te genieten van de beste bieren die België te bieden heeft.