Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

OMER. en Tripel Lefort nu ook in Nederlandse supermarkten

Geplaatst op woensdag 21 april 2021

Komende zomer kunnen Nederlanders genieten van een heerlijk Belgisch speciaalbier in hun eigen tuin of op het balkon. Tot voorkort kon dit alleen bij horecazaken, maar Tripel LeFort  – dat op de laatste World Beer Cup als beste tripel ter wereld is verkozen – zal vanaf nu ook bij alle vestigingen van Jumbo en Albert Heijn verkrijgbaar zijn. En het fris blonde OMER. zal worden verkocht bij de grotere vestigingen. Ook zijn de bieren verkrijgbaar bij COOP, Jan Linders, PLUS, Gall&Gall, Mitra en de betere slijterijen.

Verkrijgbaarheid bij de grootste Nederlandse retailers is voor het Belgische familiebedrijf Omer Vander Ghinste een belangrijke grote stap over de grens. Volgend jaar viert de brouwerij haar 130-jarig bestaan, inmiddels onder leiding van de vierde generatie; Omer Jean Vander Ghinste. En ook de vijfde generatie werkt ondertussen binnen het bedrijf. Het is een inspirerend verhaal van een ondernemer die in 1892 zijn tijd ver vooruit was. In het pittoreske Bellegem ging Omer Vander Ghinste met paard en wagen langs cafés om zijn allerbeste bier aan de man te brengen. Door de cafés een mooi glas-in-lood raam met zijn bedrijfsnaam erop cadeau te doen, werkte hij aan naamsbekendheid voor de brouwerij. En met zijn vooruitziende blik noemde hij zijn zoon ook Omer. Mocht hij later de brouwerij overnemen, dan hing zijn reclame al op alle cafés.

Tripel LeFort
Tripel LeFort wordt al van oudsher gebrouwen bij Omer Vander Ghinste. Ooit zo ontstaan omdat de dochter van Brasserie LeFort trouwde met de eerste generatie Omer Vander Ghinste. Tripel LeFort is een goudblond bier met 8,8% alcohol. Het bier is fris, heeft een fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De fijnproever herkent vanille- en kruidnagelaroma gecombineerd met smaaktonen van banaan en rode appels. Zowel bij de World Beer Cup als de World Beer Awards werd Tripel LeFort verkozen als beste Tripel bier ter wereld. De Belgische brouwer verwacht veel van de lancering bij Albert Heijn: “Wanneer mensen Tripel LeFort eenmaal hebben geproefd, zijn ze eigenlijk altijd heel enthousiast. Tripel-bierliefhebbers waarderen de smaak enorm, we verwachten dan ook dat de introductie bij Jumbo en Albert Heijn onze bekendheid in Nederland een enorme boost zal geven”, aldus Omer Jean Vander Ghinste.

OMER.
OMER. is een blond bier met 8% alcohol. Het beste gerstemout uit de Loirestreek en drie verschillende aromatische hopsoorten zorgen voor een fruitig aroma met een subtiele bitterheid. Het mooie goudgele bier is het allerlekkerst als ‘ie gedronken wordt tussen 4 en 6 graden Celsius. OMER. won al verschillende prijzen zoals de Gouden Award op de World Beer Cup en Goud op de World Beer Awards. “Natuurlijk hopen we allemaal dat we komende zomer weer kunnen genieten van een heerlijk speciaalbier op het terras. Naast het verlangen om weer samen een café te bezoeken, zal het thuis genieten van horeca-waardige producten (denk aan maaltijden van restaurants, maar ook speciaalbier) nog lange tijd na het openen van de samenleving, relevant blijven”, aldus Omer Géry Vander Ghinste. “Vandaar dat deze brede distributie voor Tripel LeFort en OMER. voor ons heel belangrijk is.” De brouwerij zal de uitrol van de speciaalbieren ondersteunen met onder andere PR, media en lokale distributie-partners.