Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Oersoep start nieuwe campagne voor brouwlab op de NYMA

Geplaatst op dinsdag 22 november 2022

Op het NYMA-terrein in Nijmegen opent Oersoep aankomend jaar een experimenteel brouwlab met proeflokaal. Hier wordt op kleine schaal geëxperimenteerd met nieuwe stijlen en smaken. Er komt een kleine state-of-the art brouwinstallatie en vergistingstanks waaruit direct getapt kan worden. Om financiering voor dit nieuwe brouwlab mogelijk te maken stelt Oersoep per 19 november een tweede ronde verkoop van certificaten van aandelen (equity funding) in het bedrijf open. Kopers van een certificaat worden daarmee mede-eigenaar van het bedrijf. Oersoep wil groeien naar meer dan 1000 mede-eigenaren. Instappen kan al vanaf 110 euro.

Oersoep startte een eerste ronde certificaatverkoop in 2019. Met succes, binnen twee maanden was met 400 mede-eigenaren het beoogde aantal behaald. Eigenaren worden meegenomen in de koers van Oersoep en worden ook betrokken bij bedrijfsmatige beslissingen. Zo mogen eigenaren de exclusief voor het NYMA brouwlab gebrouwen bieren proeven en meebeslissen welke bieren op grotere schaal moeten worden uitgebracht. 

Oersoep is een ambachtelijke brouwerij in Nijmegen en stond als één van de eerste brouwerijen aan de wieg van de craftbeer-revolutie in Nederland. De brouwerij staat bekend om hun smaakvolle bieren met een eigenzinnig karakter. Hun bier is verkrijgbaar in horeca en retail, voornamelijk in Nijmegen, maar ook daarbuiten. Oersoep is 10 jaar geleden in een garagebox gestart en uitgegroeid tot de grootste brouwerij van Nijmegen. Kijk voor meer informatie en de aankoop van certificaten op www.carriedbythecrowd.nl. Certificaten kunnen ook cadeau gegeven worden. Bestellingen worden voor Sinterklaas en Kerst geleverd.