Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Oedipus Brewing opent Badhuis Oedipus op het Javaplein

Geplaatst op maandag 24 augustus 2020

Na vijf jaar op het Gedempt Hamerkanaal in Amsterdam-Noord opent Oedipus Brewing hun tweede locatie in Amsterdam Oost. Het terras was al even geopend, maar vanaf heden kun je bij Badhuis Oedipus op het Javaplein zeven dagen per week vanaf 14.00 uur ook binnen terecht voor eten en drinken. De keuken is dagelijks geopend van 16.00 uur tot 22.00 uur.

Badhuis Oedipus

“Bij Badhuis Oedipus willen we laten zien hoe kleurrijk het smaakpalet van bier kan zijn”, aldus Tristan Spits, CEO. “Onze bieren zijn het startpunt en chef Thomas Sprangers kookt daar omheen. We experimenteren en fermenteren veel en koken van wortel tot blad en van kop tot staart. We werken nauw samen met lokale en duurzame leveranciers als Funk Gilde, Groenhartig, Stadsgroenteboer en Broodbakkerij Ex.” 

Het Badhuis

Het Badhuis is een iconisch gebouw in Amsterdam-Oost, gebouwd in 1941 toen het fungeerde als badhuis voor de buurt. “We wilden het authentieke karakter van het Badhuis weer laten zien. Heel bijzonder om te ontdekken dat achter de voorzetwanden de oude tegeltjes verstopt zaten”, zegt Spits. De Badhuis-belettering, in de tijdsgeest van het gebouw, wordt binnenkort weer op de gevel geplaatst.

In de buurt van het Badhuis zie je veel groen en okergeel terugkomen. Dit vormt de basis voor het kleurenpalet voor binnen- en buitenzijde van het pand. Kunstenaar Boris de Beijer heeft de tapkranen verrijkt met zijn kunstobjecten en er zijn binnenkort diverse muurschilderingen van Oedipus’ huisontwerper Victor Brangolo te zien.

Over Oedipus
Oedipus Brewing is opgericht door vier vrienden en altijd bereid om te gaan waar fantasie en smaakpapillen hun heen brengen. Oedipus gaat over plezier, energie en de dingen net even anders doen. Ze maken fantasierijke bieren om aan de wereld te laten zien dat bier spannend, smakelijk en voor iedereen is.