Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

O-I presenteert innovatieve ‘MyPour’-bierfles tijdens Dutch CRAFT Beer Conference

Geplaatst op woensdag 24 januari 2018

Tijdens de Dutch CRAFT Beer Conference, op 23 januari in Amersfoort, presenteert Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), wereldwijd de grootste producent van glasverpakkingen, de ‘MyPour’-bierfles. Of het nu een kleine of overdadige schuimkraag is, voor bierliefhebbers zegt het schuim veel over de smaak en de kwaliteit van het bier. Daarom ontwikkelde O-I een bierfles met een innovatieve asymmetrische hals, waardoor het bier preciezer en geheel naar eigen smaak of inzicht kan worden uitgeschonken. Deze innovatie is vooral voor ambachtelijke en gourmetbieren in het premiumsegment interessant.

Asymmetrisch gevormde hals
Het bijzondere of vernieuwende kenmerk van de fles is de asymmetrisch gevormde hals. Aan één kant van de fles, heeft de slanke hals een diagonale verbinding tussen het lichaam van de fles en de flesopening. Door de luchtschacht die gecreëerd wordt, en afhankelijk van de rotatie en de hoek van de fles, kan bij het uitschenken de manier waarop het bier in het glas loopt beïnvloed worden. Hierdoor kan elke consument het bier op zijn eigen manier drinken.

Microbrouwerijen en nicheleveranciers
“Deze functionaliteit is vooral aantrekkelijk voor microbrouwerijen en nicheleveranciers. We weten dat klanten van ambachtelijke bieren en gourmetbieren een speciale relatie hebben met deze drank. De MyPour-vorm van de fles vernieuwt de manier van uitschenken, waardoor we deze ervaring nog verder uitbreiden,” legt Steffi Lenz, Innovation Project Manager bij O-I, uit. Gerard Pille, Sales en Distribution Director bij O-I Nederland: “Deze nieuwe glasverpakking is voor brouwers een nieuw en onderscheidend kenmerk. Het laat het product opvallen in het schap en versterkt de relatie tussen klant en het merk.“

Dutch CRAFT Beer Conference
CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, organiseert op 23 januari 2018 de tweede editie van de Dutch CRAFT Beer Conference in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Naast de MyPour-innovatie van O-I kunnen bezoekers van de conferentie ook andere designmogelijkheden van glas ontdekken op de stand van O-I (nr. A1). Zo is het eerste O-I designboek te zien met meer dan 100 glasverpakkingsontwerpen van O-I van over de hele wereld.