Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nina’s Black Metal Black DIPA eerste Muifelbier op blik

Geplaatst op maandag 7 februari 2022

Om aan de groeiende vraag naar craftbier op blik te voldoen, heeft Muifelbrouwerij nu voor het eerst op blik afgevuld. Er is een gloednieuw bier afgevuld: Nina’s Black Metal Black DIPA. Een donker bier van 8,5%, gebrouwen met verschillende donkere moutsoorten en stevig gehopt met de Amerikaanse hopsoorten Amarillo, Columbus en Sabro. En, op het blikje kun je de favoriete Spotify-playlist van hoofdbrouwer Nina Adolfse scannen en beluisteren.

Het is een trend van de laatste jaren dat steeds meer Nederlands craftbier wordt afgevuld op blik. In plaats van de traditionele bierflessen wordt vaak gekozen voor het lichtere blik. Afvullen op blik heeft verschillende voordelen zoals verbeterde bierkwaliteit (lagere zuurstofgehaltes, geen invloed van licht), lagere transportkosten (blik is veel lichter dan glas) en verbeterde uitstraling (er is op blik meer ruimte voor mooie ontwerpen).

De Osse Muifelbrouwerij brouwt al sinds 2007 de heerlijkste craftbieren. Dat doen ze zeer succesvol. Er zijn de laatste jaren verschillende prijzen gewonnen, onder andere met het quadrupel bier Zuster Agatha en met het herfstbier D’n Ossekop. Was Muifelbrouwerij altijd zeer succesvol met traditionele bierstijlen zoals blond, tripel en bockbier, de laatste tijd brouwen ze steeds vaker goede NEIPA’s, stouts en andere bijzondere biersoorten. Ook worden er regelmatig vatgerijpte bieren afgevuld waarbij de Muifelbieren langer dan een jaar op bijzondere houten vaten zijn gerijpt.

Om aan de groeiende vraag naar craftbier op blik te voldoen, heeft Muifelbrouwerij nu voor het eerst op blik afgevuld. Er is een gloednieuw bier afgevuld: Nina’s Black Metal Black DIPA. Een donker bier van 8,5%, gebrouwen met verschillende donkere moutsoorten en stevig gehopt met de Amerikaanse hopsoorten Amarillo, Columbus en Sabro. Hoofdbrouwer Nina Adolfse: “Black DIPA (DIPA staat voor Double India Pale Ale) is mijn favoriete bierstijl, Sabro is mijn favoriete hop en ik luister in de brouwerij altijd keihard naar Black Metal-muziek. Mijn favoriete Spotify-playlist kun je scannen op het blikje. Ik ben super trots dat ik het afvullen op blik bij Muifel heb kunnen introduceren.” Het bier is te koop bij slijters en cafés.