Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nieuwe trappist van Mount St.Bernard, de Tynt Meadow Blond

Geplaatst op woensdag 10 april 2024

De Tynt Meadow Blond is de nieuwste trappist van de Engelse abdij Mount St.Bernard. Het is na een succesvolle pre-release in januari in productie genomen en neemt nu zijn plaats in naast Tynt Meadow, de inmiddels internationaal bekende donkere ale. De Tynt Meadow Blond is licht en bitterzoet in een klassieke Engelse stijl. Het laat zachte tonen van citroenschil ruiken, gevolgd door delicate hints van sinaasappel, vanille en sorbet.

De Blond is verwant aan Tynt Meadow in samenstelling maar niet in stijl, en gebruikt dezelfde ingrediënten als de donkere ale maar geeft een bittere, pittige draai aan een originele klassieker. De smaak van de Blond balanceert tussen vanille, mandarijn en citroen, het heeft gedurende zes maanden zachtjes gerijpt om het in balans te brengen en kenmerkt zich daardoor door een vollere smaak dan niet-gerijpte ales. Dit bier past, ook vanwege zijn alcoholpercentage van 5%, uitstekend bij de lichtere, heldere dagen van de lente en de zomer.

De Blond is gemaakt als aanvulling op de Tynt Meadow, is de enige Engelse blonde trappist ter wereld en wordt geproduceerd in de Mount Saint Bernard trappistenbrouwerij in Coalville, Leicestershire.