Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nieuwe specialistische webshop OnderNulPuntVijf.com: alleen alcoholvrij/-arm

Geplaatst op woensdag 24 maart 2021

De specialistische webshop OnderNulPuntVijf.com is gestart met een aanbod van meer dan 100 soorten alcoholvrije en -arme speciaalbieren. Eindelijk kunnen we hardop zeggen: ook alcoholvrij bier is lekker! Door de enorme groei in soorten en smaken valt er veel meer te kiezen. Steeds meer gerenommeerde brouwerijen gaan over tot het brouwen van alcoholvrije of -arme bieren en daardoor komen er steeds meer lekkere bieren beschikbaar.

Waar vroeger nog wel eens een luchtje aan alcoholvrij bier zat, zijn tegenwoordig een groot aantal kwalitatief zeer goede bieren verkrijgbaar. Reden voor Raoul van Neer uit Den Haag om de specialistische webshop OnderNulPuntVijf.com te starten met een aanbod van meer dan 100 soorten alcoholvrije en -arme speciaalbieren.

Alcoholvrij speciaalbier is nu officieel echt lekker

Sinds de voorstelling van Youp van het Hek waarin hij 30 jaar geleden alcoholvrij bier in het verdomhoekje heeft gezet is er veel veranderd in het alcoholvrij bierland. Het imago was jarenlang slecht. Het was, en is voor een groot aantal mensen, nog steeds not done om een alcoholvrij bier te bestellen. Maar gelukkig is daar door de gezondheidstrend aan de ene kant en de verbetering van de smaak van het bier aan de andere kant veel verbetering in gekomen. De trend in bierland is dat er de afgelopen jaren veel kleine brouwerijen bij zijn gekomen. En die brengen nu bijna allemaal ook een alcoholvrij bier uit. Brouwerijen als Jopen uit Haarlem, Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam en vandeStreek uit Utrecht hebben stuk voor stuk een lekker alcoholvrij bier in het assortiment. En ook internationaal groeit het aanbod gigantisch. Er is zelfs een tiental brouwerijen in de wereld die alleen maar alcoholvrij bier maken.

Alcoholvrij bier is een biersoort waarmee veel geëxperimenteerd wordt. Dat leidt soms tot minder lekkere bieren, maar ook vaak tot hele gave en smakelijke bieren. Brouwerijen ontwikkelen zelfs alcoholvrije speciaalbieren als IPA’s, Weizen maar ook donkere bieren als Bockbier en Stout. De alcoholvrije biermarkt is hiermee echt volwassen geworden. Een groot probleem met lekkere alcoholvrije speciaalbieren is dat het niet gemakkelijk verkrijgbaar is. Oprichter Raoul van Neer van OnderNulPuntVijf vertelt: “Je kunt bij je lokale supermarkt wel één lekker alcoholvrij biertje krijgen of bij die ene biersite hebben ze misschien twee lekkere soorten, maar als je echt wilt kiezen of meerdere lekkere alcoholvrije bieren wilt proeven, dan heb je een probleem. Of in ieder geval, dan had je een probleem want nu biedt onze website een goed overzicht van het aanbod in de markt.” Op de site OnderNulPuntVijf.com vind je meer dan 100 soorten alcoholvrije en -arme speciaalbieren. Geen bieren van de grote brouwers, want die liggen ook gewoon in de supermarkt. Maar bieren van over de hele wereld. Ze komen uit onder andere uit Polen, Scandinavië en de Verenigde Staten. Maar soms ook van de lokale brouwer ‘om de hoek’ waarvan je niet eens wist dat ze ook een heerlijke alcoholvrije variant maken. Raoul van Neer: “Een jaar geleden ontdekten we dat er steeds meer lekkere alcoholvrije bieren gemaakt werden. Er was alleen geen winkel waar je een fatsoenlijk aanbod had. En daarom zijn we er zelf maar mee begonnen.” Naast dat hij zelf ook geniet van een lekker alcoholvrij bier doet hij niets liever dan erover praten en adviseren. En welk bier hij zelf het lekkerste vindt? “Dat is afhankelijk van het weer. Op sombere regenachtige dagen drink ik graag een donker bier zoals een stout of een bruinbier. En als het zonnetje schijnt geniet ik altijd graag van een witbier of een IPA.”