Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nieuwe locatie proeflokaal Brouwerij Egmond

Geplaatst op vrijdag 27 mei 2022

Liberté Egmond aan den Hoef (voorheen Het Rode Hert) van ondernemer Koert Hans Smit gaat haar horeca-activiteiten voortzetten als proeflokaal voor Brouwerij Egmond. Liberté heeft sowieso een tijdelijk karakter, omdat Smit de hoek van Het Rode Hert in de toekomst gaat herontwikkelen. Toen Smit hoorde van de plannen van Brouwerij Egmond, aangaande de wens van het proeflokaal in het Hoever Slotkwartier, hebben partijen de handen ineengeslagen. Beide partijen voelen zich uitdrukkelijk verantwoordelijk voor het behoud van horeca in de dorpskern van Egmond aan den Hoef.

Gezien het feit dat de herontwikkeling van zowel Het Rode Hert als van het Hoever Slotkwartier nog enige tijd op zich laat wachten, is dit voor beide partijen een mooie kans om te laten zien wat zij Egmond aan den Hoef kunnen bieden. Zij slaan dus nu de handen inéén. Liberté gaat onder leiding van Smit tot eind 2023 verder als Proeflokaal Brouwerij Egmond.

Tijdelijk karakter

“Eén en ander kent een tijdelijk karakter”, aldus Arjan Brammer van Brouwerij Egmond. “Onze plannen voor het Hoever Slotkwartier blijven onveranderd overeind staan. Ook wij willen op deze manier invulling geven aan het in stand blijven houden van horeca in de dorpskern van Egmond aan den Hoef. Een vorm van horeca die overigens volledig ten dienste staat van de promotie van Brouwerij Egmond, dus een mooi glas speciaalbier in combinatie met een klein hapje, na een rondleiding in de brouwerij, of voor de passant die even wil ontspannen. Precies zoals we het ook voor ogen hebben in het Hoever Slotkwartier”, aldus Brammer. “Geen ‘harde/commerciële horeca’ met late sluitingstijden, of grote feesten.” Uiteraard blijven de rondleidingen en brouwactiviteiten bij de brouwerij op dezelfde voet doorgaan. Zo ook zal de brouwerijwinkel bij de brouwerij geopend blijven van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.