Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nieuwe ‘blend’ en uitstraling voor Rodenbach FruitAge

Geplaatst op donderdag 27 juni 2019

Rodenbach Fruitage werd voor het eerst in de Verenigde Staten gelanceerd en in april 2018 ook op de Europese markt gebracht. De brouw- en keldermeesters hebben de ‘blend’ van Rodenbach FruitAge nu verder verfijnd. Dit laag-alcoholisch fruitbier wordt gebrouwen met enkel 100% natuurlijke ingrediënten zoals jong bier, tweejarig op eikenhout gerijpt Rodenbach-bier en het sap van rode vruchten. Om de doordrinkbaarheid te verhogen bevat de Rodenbach FruitAge minder 3,9 % vol./alc..

Rodenbach FruitAge ‘Serving Ritual’

Gelijktijdig met de lancering van de nieuwe receptuur krijgt Rodenbach FruitAge ook een eigen glas en ‘Serving Ritual’. Het aperitiefglas op hoge, rode voet wordt gevuld met ijsblokjes, hierop wordt de FruitAge geschonken en afgewerkt met een schijfje limoen en munt. Dit verfrissend fruitbier is een mooie toegangspoort om later de rijpere bieren van Rodenbach te ontdekken. Met de nieuwe receptuur en schenkritueel speelt Rodenbach in op de behoefte aan minder alcohol en meer beleving.