Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nieuwe Bier! magazine rond 27 maart op de mat bij abonnees

Geplaatst op woensdag 18 maart 2020

De 46e editie van Bier! magazine zal rond 27 maart op de mat vallen bij de trouwe abonnees. De week daarna ligt het magazine ook weer op de vertrouwde plekken in de betere boekwinkels en kiosken in Nederland en België in de losse verkoop. Het 100 pagina’s tellende glossy magazine voor de echte bierliefhebber verschijnt twee weken later, onder andere als gevolg van ontwikkelingen rond de corona-crisis.

Inhoudelijk is het weer een overheerlijk nummer geworden met schitterende reportages over de Belgische brouwerij Siphon Brewing in Damme (onder Brugge) en de Nederlandse brouwerij Frontaal in Breda. Verder een interessante bierreis-reportage over het Deense Kopenhagen, niet alleen de stad van Carlsberg en Tuborg, maar zeker ook van mooi craftbier brouwerijen en taprooms. In de rubriek Voorgeproefd komen negen chocoladebieren voorbij, geproefd en beoordeeld door een vakkundig panel. Voor de liefhebbers van zure bieren is auteur Raymond van der Laan op zoek gegaan naar de oorsprong van de Gose. Ook is er een interview te lezen met de mannen van Brouwerij Huttenkloas over de tv-documentaire die over hen is gemaakt (deze docu wordt 13 april a.s. uitgezonden bij KRO-NCRV). Natuurlijk ook weer de bekende historische rubrieken, onder andere ook over het magische jaar 1870.

Bier! magazine verschijnt sinds 2008, vier keer per jaar (lente, zomer, herfst en winter) en een jaarabonnement kost € 26,50.