Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nieuw Muifelbier: Oops we did it: a can

Geplaatst op dinsdag 24 mei 2022

Het is een trend van de laatste jaren dat steeds meer Nederlands craftbier wordt afgevuld op blik. In plaats van de traditionele bierflessen wordt vaak gekozen voor het lichtere blik. Afgelopen vrijdag 20 mei 2022 werd een nieuw Muifelbier gelanceerd in Café De Winkel in Oss. In een afgeladen kroeg presenteerde eigenaar Martin Ostendorf het nieuwe bier Oops we did it: a can. Een New England IPA van 7% alc.vol. Het bier is afgevuld op blik en fust.

Afvullen op blik heeft verschillende voordelen zoals verbeterde bierkwaliteit (lagere zuurstofgehaltes, geen invloed van licht), lagere transportkosten (blik is veel lichter dan glas) en verbeterde uitstraling (er is op blik meer ruimte voor mooie ontwerpen).

De Osse Muifelbrouwerij brouwt al sinds 2007 de heerlijkste craft bieren. Dat doen ze zeer succesvol. Er zijn de laatste jaren verschillende prijzen gewonnen, onder andere met het quadrupel bier Zuster Agatha en met het herfstbier D’n Ossebock was Muifelbrouwerij altijd zeer succesvol met traditionele bierstijlen zoals blond, tripel en bockbier, de laatste tijd brouwen ze steeds vaker goede IPA’s, stouts en andere bijzondere biersoorten. Ook worden er regelmatig vatgerijpte bieren afgevuld waarbij de Muifelbieren langer dan een jaar op bijzondere houten vaten zijn gerijpt.

Afgelopen vrijdag 20 mei 2022 werd het nieuwe Muifelbier gelanceerd in Café De Winkel in Oss. In een afgeladen kroeg presenteerde eigenaar Martin Ostendorf het nieuwe bier Oops we did it: a can. Het bier is afgevuld op blik en fust. Martin licht toe: “Ons nieuwste bier is een New England IPA (NEIPA). Zijn IPA’s normaal prominent bitter, dit bier is juist enorm zacht en extreem fruitig vanwege het gebruik van Amerikaanse hopsoorten. Daarbij is naast gerst ook tarwe en haver gebruikt in het brouwproces voor een fluweelzachte afdronk. Met 7% alcohol is het een vrij licht bier, zeer geschikt voor de komende zomer. We zijn enorm trots op deze vaste toevoeging aan ons assortiment. En het is een prachtig blikje geworden!” Het bier is te koop bij slijters en cafés.