Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nieuw: Gouden Carolus Indulgence – Anno 1521

Geplaatst op donderdag 26 augustus 2021

Gouden Carolus Indulgence (Engels voor bron van vermaak, genot, verwennerij) is een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht. ‘Anno 1521’ is de 7e smaakexpressie uitgegeven onder dit label. Met dit ‘sterk blond’ bier zet Brouwerij Het Anker het ontstaan van het biermerk ‘Gouden Carolus’ in de schijnwerpers. In het jaar 1521, exact 500 jaar geleden, introduceerde de in Mechelen geboren Keizer Karel V de carolusgulden in zijn keizerrijk. Charles Van Breedam, 3e generatie brouwer van Brouwerij Het Anker, vernoemt in 1959 zijn favoriete biercreatie naar deze munt: het biermerk ‘Gouden Carolus’ is geboren.

Feestbier als eerbetoon
500 jaar, dat mag gevierd worden! Als eerbetoon werd Gouden Carolus Indulgence – Anno 1521 een ‘sterk blond’ bier (8,5% Vol.). Met deze strong blond ale, een gekende bierstijl met verfrissende, zacht bittere smaak en droge afdronk, klinken we toepasselijk op deze verjaardag. Het Anker brouwde een goudblond speciaalbier met een zachte hopbitterheid, uitgebalanceerd met subtiele toetsen van amandel en hazelnoot die uitlopen in een droge, volmondige finale. Kortom, een feestbier!

Gouden munt
Bovenop de kurk van de fles vind je een Gouden Carolus-munt. Die heeft de waarde van 1 euro en kan je ook effectief gebruiken als betaalmiddel in de brouwerijwinkel.

Beschikbaar vanaf 25 augustus
‘Gouden Carolus Indulgence – Anno 1521’ is sinds 25 augustus te koop in verschillende drankenhandels in heel België, Colruyt supermarkten en de brouwerijwinkel.