Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nieuw bier van PAAP Bier Broeders

Geplaatst op vrijdag 8 februari 2019

In augustus lanceerden de tweelingbroers én vrienden Jesper en Peter Schoonen hun brouwerij PAAP Bier Broeders. Een klein half jaar later blijkt dat de Papendrechters niet stil hebben gezeten. Nadat in augustus de PAAP Blond als eerste in de verkoop is gegaan is alles in een stroomversnelling geraakt. Na een blond en een dubbel volgt nu de IPAAP, een IPA.

Positief verrast constateren de broers dat de vraag naar het nieuwe Papendrechtse bier groot is. Het eerste brouwsel van 20 hectoliter, ofwel 5500 flesjes, was al snel uitverkocht.

“We hebben toen besloten om snel een tweede ‘batch’ PAAP Blond te maken om onze klanten niet teleur te stellen”, vertellen de broers. Daarnaast hebben ze geanticipeerd op de frisse herfst door een licht bittere en kruidige dubbel te brouwen. Hiermee was het tweede bier in oktober een feit. De broers wilden het jaar goed afsluiten en het nieuwe jaar goed beginnen. Daarom zijn ze in december begonnen met de ontwikkeling van hun derde bier: de IPAAP. De naam voor dit nieuwe bier verwijst naar het type bier (IPA) en de naam van de brouwerij. Net als bij de andere bieren komt de smaakt tot stand uit alleen natuurlijke grondstoffen. “Bourgondisch genieten, als een echte ‘smulPAAP”, dat zien ze als hun missie.