Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nestorbrouwer Gerard van den Broek neemt afscheid met Gerards Toegift

Geplaatst op dinsdag 2 november 2021

Na 35 jaar dienstverband bij Hertog Jan heeft meesterbrouwer Gerard van den Broek zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Het is tijd voor hem om een stapje terug te doen en daarom geeft hij het stokje over. Voordat hij de brouwersleiding overdroeg, wilde hij nog een keer een heel bijzonder bier brouwen. Het werd Gerards Toegift: zijn geliefde Grand Prestige heeft hij zes maanden op single malt-whiskyvaten laten rijpen, waar de whisky voordien twaalf jaar lang in heeft gerijpt.

In zijn nieuwe rol als Nestorbrouwer is Gerard niet meer actief betrokken bij het dagelijks brouwen Hertog Jan, maar zal hij nog wel betrokken blijven bij de speciale projecten. Sinds de jaren ‘80 heeft Gerard zich vol passie ingezet bij de Limburgse brouwerij en het assortiment rijkelijk aangevuld met tal van karakteristieke bieren, waaronder het kroonjuweel de Grand Prestige. Voordat hij de brouwersleiding overdroeg, wilde hij nog een keer een heel bijzonder bier brouwen. Het werd Gerards Toegift, een bier waarin hij al zijn liefde, kennis en passie in heeft gestopt. Voor deze speciale editie heeft hij zijn geliefde Grand Prestige zes maanden op single malt-whiskyvaten laten rijpen, waar de whisky voordien twaalf jaar lang in heeft gerijpt. De aroma’s van de vaten geven de Grand Prestige een subtiele, maar volmondige smaak, met tonen van honing en vanille.

Gerards Toegift is verkrijgbaar vanaf 8 november in een gelimiteerde oplage van 20.000 flessen. Het bier is exclusief verkrijgbaar in de online brouwerijwinkel van Hertog Jan. Wegens de gelimiteerde opgave en om iedereen een eerlijke kans te geven zal er gebruik worden gemaakt van een loting. Je kunt je via deze link  van 1 tot 3 november inschrijven om kans te maken om Gerards Toegift aan te schaffen. De prijs van een fles is €35,- inclusief verzendkosten.