Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nederlandse Brouwers: Horeca moet gesteund worden!

Geplaatst op dinsdag 13 oktober 2020

De bierverkoop in de horeca en bij evenementen is sinds de uitbraak van COVID-19 met 64,7% gedaald. Er is vrees bij de brouwers over de grote onzekerheid die horecaondernemers nu weer tegemoet gaan. De horeca in Nederland is keihard geraakt de afgelopen maanden, laten cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers zien. Ook afgelopen zomer toen de maatregelen verruimd werden en de zon scheen was er een flinke daling te zien. Zo is er afgelopen september 29,1% minder bier verkocht in de horeca en bij evenementen vergeleken met vorig jaar.

“Dit is ongekend en eigenlijk niet te dragen voor horecaondernemers” aldus Lucie Wigboldus, directeur van de Vereniging Nederlandse Brouwers. “Het is heel dubbel. De gezondheid staat voorop en we hadden met zijn allen gehoopt dat het de afgelopen maanden bij zou trekken op een veilige manier. Hier is hard aan gewerkt. Maar nu blijkt dat het met de COVID-cijfers toch weer misgaat. En er een gigantische verkoopdaling is geweest van bijna tweederde sinds de lockdown. Dit is echt een enorme domper. Na de klap van afgelopen zomer lijkt een nieuwe klap onvermijdelijk.”

Horeca heeft extra steun van overheid nodig

“Ik maak me vreselijke zorgen over hoe het verder moet met de horeca. De horeca is  zo’n belangrijk onderdeel van onze samenleving en in onze levens. En zij worden nu onevenredig hard geraakt. Het is van groot belang dat er vanuit de overheid extra hulp komt om deze bedrijfstak niet kapot te laten gaan. Ze hebben zich de afgelopen maanden een slag in de rondte gewerkt om zich aan de regels te houden en mensen te laten genieten van een goed glas bier. Nu is het tijd om de horeca extra te steunen zodat ze deze moeilijke tijd overleven.”