Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Na Hoop komt Grolsch nu met nieuw speciaalbier Geloof

Geplaatst op woensdag 28 juli 2021

Waar in april 64% van de Nederlanders de toekomst nog rooskleurig tegemoet zag, gelooft op dit moment 34% in een toekomst zonder Corona. Dat blijkt uit onderzoek van bierbrouwer Grolsch* naar de stemming van de Nederlanders. Grolsch wil met een vierdelige serie speciaalbieren Nederlanders een hart onder de riem steken. Eerder dit jaar werd Hoop gelanceerd, nu is er Geloof en later dit jaar volgen Liefde en Geluk. Een klavertje vier van thema’s die er samen voor zorgen dat Nederland positief gestemd vooruit kijkt. Grolsch Geloof (6.0%) is een Weizen gebrouwen met Nelson Sauvin-hop.

Het nieuwe zomerbier Geloof 

Grolsch Geloof (6.0%) is een Weizen gebrouwen met Nelson Sauvin, een hop met bijzondere eigenschappen die helemaal passen bij de zomer. Deze hopsoort komt uit Nieuw-Zeeland en heeft fruitige tonen van kiwi en witte wijn. Het bier is volledig uitvergist wat maakt dat het een frisse, droge afdronk heeft. De lichtblonde kleur van het bier doet denken aan de zomerzon. Grolsch Geloof is vanaf deze week beperkt verkrijgbaar in de horeca en vanaf deze week liggen de beugelflessen (45cl) bij Mitra.

Met het thema Geloof in de basis gaf Grolsch meesterbrouwer Marc Janssen een persoonlijke invulling aan de nieuwe zomer Weizen; “Het zijn geen gemakkelijke tijden geweest en nog steeds hebben we te kampen met tegenslagen. Juist daarom is het belangrijk om geloof te hebben, een rotsvast vertrouwen in de toekomst. Dit bier staat voor mij symbool voor betere tijden.” 

Op donderdag 5 augustus om 17.30 uur gaat meesterbrouwer Marc Janssen live op Instagram om vragen over het bier te beantwoorden.

* Over het onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd onder 400 vrouwen en 400 mannen vanaf 18 jaar oud. Het onderzoek is in april 2021 uitgevoerd door FactSnapp in opdracht van Grolsch.