Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Muifelbrouwerij officieel geopend met hoppig blond bier Nummer Eén

Geplaatst op zaterdag 16 februari 2019

Op zaterdag 16 februari jl. is de Muifelbrouwerij in Oss van Martin Ostendorf officieel geopend. Na een openingsspeech door Martin zelf was het de Osse wethouder economie Frank den Brok die er nog eens driftig overheen speechte. Vervolgens was het de Commissaris van de Koning Wim van de Donk die de openingshandeling verrichtte. Muifelbrouwerij bestaat al ruim 12 jaar en was tot op heden een huurbrouwer. De droom van een eigen brouwerij met eigen ketels is nu in vervulling gegaan.

Het openingsweekend werd gekoppeld aan een open dag, waaraan niet alleen de genodigden gehoor gaven maar ook vele bierliefhebbers uit Oss. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Muifel een eenmalig bier gebrouwen, meteen ook het eerste bier uit eigen ketels. Het hoppig blonde bier heeft de naam ‘Nummer Eén’ en werd vanaf de taps veelvuldig in de glazen geschonken. Ook alle andere bieren van Muifel waren te proeven en de inwendige mens had de keuze aan hamburgers en broodjes pulled pork. Martin Ostendorf dankte in zijn openingswoord de groep bevriende financiers en klusjesmannen. Samen hebben zij deze droom mogelijk gemaakt. Na een toast met het prijswinnende bier ‘Zuster Agatha’ door eigenaar Martin, de wethouder en de Commissaris van de Koning werd de brouwerij ‘uitgepakt’. Het papier voor de ramen werd verwijderd en eenieder kon vanachter de ramen de glimmende ketels en tanks aanschouwen.

In de komende editie van Bier! magazine (nummer 42) komt een uitgebreide reportage over de Muifelbrouwerij en een interview met Martin Ostendorf. Dit magazine verschijnt half maart 2019.