Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Muifelbrouwerij behaalt tweede plaats bij ‘Brabants Lekkerste Bier 2020’

Geplaatst op zaterdag 12 september 2020

Tijdens de zesde editie van de wedstrijd ‘Brabants Lekkerste Bier’ is de Muifelbrouwerij wederom in de prijzen gevallen. Met een tweede prijs voor de ‘Black Bastard special edition 2020’ heeft de Osse craft bierbrouwerij net niet de hoofdprijs binnen weten te slepen. Dit heftige bier is een imperial stout Black Bastard. Met zijn 11,9% alcohol voorwaar een zware jongen.

Toch is eigenaar Martin Ostendorf tevreden: “Het wordt elk jaar moeilijker om in de prijzen te vallen. Er komen nog steeds veel nieuwe brouwerijen bij en het niveau van de Brabantse speciaalbieren gaat constant omhoog. Daarom ben ik super trots dat we dit jaar de finale hebben gehaald. Natuurlijk hadden we graag willen winnen, maar een tweede plaats is ook heel eervol. En dat voor zo’n heftig bier als onze imperial stout Black Bastard. Met zijn 11,9% alcohol voorwaar een zware jongen!”

Dat Muifelbrouwerij mee doet met de top van de Brabantse brouwerijen laten ze regelmatig zien. In 2015 mochten ze met het quadrupel bier ‘Zuster Agatha’ als eerste een jaar lang pronken met de titel Brabants Lekkerste bier. Daarnaast brouwen ze al jaren met ‘D’n Ossebock’ het beste bockbier van Nederland en heeft ‘Zuster Agatha’ diverse gouden en zilveren medailles gewonnen. Helaas is er maar een kleine hoeveelheid afgevuld van het prijswinnende bier ‘Black Bastard special edition 2020’ en is het bier momenteel uitverkocht. Het grootste gedeelte van het brouwsel rijpt momenteel in alle rust in Bourbonvaten. Dit vatgerijpte bier zal in de loop van 2021 op de markt komen. Natuurlijk is er zo snel mogelijk een nieuw brouwsel gemaakt van de ‘Black Bastard special edition 2020’. Het bier zal vanaf november 2020 weer te koop zijn.

Links
https://www.bd.nl/brabant/brabants-lekkerste-bier-telt-recordaantal-deelnemers-54~a9cd49b6/
https://www.bd.nl/brabant/charmeur-uit-budel-schoot-is-brabants-lekkerste-bier-eiken-houtsnippers-gedrenkt-in-cognac~ac7e5aee/
http://www.muifelbrouwerij.com